HCL.HR

Tvorci Journeya dobili sedam milijuna dolara za razvoj nove igre

Stjepan Fikter 28.05.2014.   •   0 komentara


Capital Today i drugi investitori osigurali su kreatorima Flowera i Journeya financijsku injekciju koja im je omogućila da uđu u iduću fazu razvoja za sada nenajavljenog projekta

Nakon što je thatgamecompanyu s izlaskom Journeya istekao ugovor sa Sonyem koji je uključivao razvoj tri ekskluzivne igre za PlayStation 3, ovaj developer otisnuo se u potpuno nezavisne vode.

Krenuli su raditi na novome projektu koji je sada ušao u iduću fazu razvoja zahvaljujući Capital Todayu i drugi investitorima, odnosno ukupnom iznosu od sedam milijuna dolara investicije. Developeri kažu da investitori dijele njihovu viziju u kreiranju smislenog interaktivnog iskustva koje nadahnjuje, povezuje i emocionalno dira srca igrača.

Također nadodaju da će s ovom investicijom moći uložiti veći napor u izradu igre i bolje se fokusirati na stvaranje najboljeg mogućeg naslova u duhu flOwa, Flowera i Journeya. Uz to, moći će postaviti infrastrukturu za samostalno izdavanje, marketing i distribuciju po vlastitim uvjetima za ovu i nadolazeće igre. Nove informacije bi trebali dobiti kako razvoj igre bude napredovao, a do tada svima zahvaljuju za strpljenje i podršku.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?