HCL.HR

Tvorci Machinariuma predstavili su novu igru – rukom crtani Phonopolis

Zoran Žalac 18.05.2022.   •   4 komentara


Češki studio Amanita Design nakon dva desetljeća postojanja kreće raditi 3D igre. No, i dalje ostaju u žanru klasičnih avantura s pričom o borbi protiv totalitarističkog režima. Evo kako će izgledati njihov Phonopolis.

Avanture češkog studija Amanita Design do sada su uspijevale su prezentirati značajne priče u dvodimenzionalnom o liku. Machinarium, Botanicula, Samorost samo su neke od takvih. Česi će se u budućnosti i dalje držati point’n’click žanra, ali će promijeniti okruženje jer trenutno rade na igri s 3D grafikom.

Novi naslov zvat će im se Phonopolis i bit će puzzle avantura s elementima istraživanja. Prezentacijski će ga krasiti rukom crtana grafika, te glazba Tomasa Dvoraka koji već godinama surađuje s Amanita Designom na njihovim igrama.

Phonopolis će biti priča o manipulaciji i individualizmu u distopijskom svijetu. Igrači će preuzeti ulogu mladića Felixa koji se bori protiv totalitarističkog režima velikog vođe. Dotični je diktator izumio sustav glasnih zvučnika koji odašilju podsvjesne naredbe građanima te ih pretvaraju u jednu poslušnu društvenu mašinu. Radnja igre inspiraciju vuče iz avantgardnih pokreta poput konstruktivizma i futurizma, te njihovog društvenog značaja kao alata propagande.

Phonopolis je u razvoju za PC i druge platforme. Datum izlaska nije najavljen, a developer poručuje kako je igra barem godinu dana udaljena od izlaska.

Komentari (4)

  • 312AE

    18.05.2022 - 16:37

    Nije loše, tek nedavno sam odigral Creaks i platiniral. Opuštaju njihove igre 😉

    • Artyom

      @312AE, 18.05.2022 - 18:50

      Odigraj i njihovu najnoviju igru Happy Game. Stvarno opuštajuće. 😉 😀

    • 312AE

      @Artyom, 18.05.2022 - 18:57

      Hey, pa malo psihodelično! 😁

    • Artyom

      @312AE, 18.05.2022 - 23:23

      I bolesno… jako bolesno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?