HCL.HR

Tvorci Pokemona Go rade na Harry Potter AR igri

Zoran Žalac 08.11.2017.   •   3 komentara


Nakon Pokemona, svijet bi iduće godine mogla zaluditi magija. Tvrtka Niantic, naime, radi na Harry Potter igri s elementima proširene stvarnosti.

harry potter ar igra

Prošle godine svijetom je vladalo ludilo zvano Pokemon Go. Premda neki od njega još uvijek nisu odustali, igra je izgubila na popularnosti, a sada doznajemo da će se njezini tvorci prebaciti na novi projekt. Prema informacijama stranice Techcruch, Niantic je dogovorio partnerstvo s tvrtkom Warner Bros te će za njih raditi na igri proširene stvarnosti u čarobnom univerzumu Harryja Pottera.

Igra bi se navodno trebala zvati Harry Potter: Wizards Unite, a sudeći po tom nazivu već možemo pretpostaviti da će poticati igrače na neki oblik društvenog igranja, baš kao i Pokemon Go. Koncept bi u konačnici trebao biti sličan – umjesto Pokemona, proširena stvarnost dat će nam magiju i magična bića, a samo ostaje za vidjeti kako će se u to uklopiti taj društveni element, ili možda bolje rečeno kolekcionarski gameplay.

Harry Potter: Wizards Unite trebao bi se pojaviti na mobilnim platformama tijekom 2018. godine. Harry Potter franšizi ovo inače neće biti prvi izlet u proširenu stvarnost jer je još 2012. postojala igra zvana Wonderbook: Book of Spells.

Komentari (3)

  • Fr3dY

    08.11.2017 - 20:44

    Eh sad kad moradnem uci u trgovinu da ugrabim neki carobni stapic

    • fpapac

      @Fr3dY, 09.11.2017 - 08:39

      mogu ti ih ja povoljno prodat

  • Sentiel FH-016

    10.11.2017 - 07:15

    Haahahahahahahahaah!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?