HCL.HR

Tvorci Witchera i Cyberpunka kupili novi studio

Stjepan Fikter 23.10.2021.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Američki studio The Molasses Flood postao je dio CD Projekt grupe te će usko surađivati s CD Projekt Red na potpuno novom naslovu čiji će temelji biti na Cyberpunku ili Witcheru.

CD Projekt grupa od jučer je postala veća za jedan studio. Njima se je nakon završene akvizicije pridružio američki razvojni tim The Molasses Flood, koji stoji iza manjih igara kao što su The Flame in the Flood i Drake Hollow. Navedeni studio osnovan je 2014. godine od strane veterana industrije koji su radili na igrama poput BioShock, Halo, Guitar Hero i Rock Band.

Povodom ove akvizicije, Adam Kiciński iz CEO CD Projekt grupe izjavio je sljedeće:

“Stalno smo u potrazi za timovima koji prave igre sa srcem. The Molasses Flood dijele našu strast prema razvoju videoigara, iskusni su, orijentirani na kvalitetu i imaju sjajan tehnološki uvid. Uvjeren sam da će u donijeti mnogo talenta i odlučnosti u našu grupu.”

S druge strane, Forrest Dowling koji je osoba na čelu kupljenog studija izjavio je:

“Od osnivanja The Molasses Flooda, cilj nam je bio stvoriti igre koje dotiču i inspiriraju ljude. Kada nam se CD Projekt obratio o mogućem zajedničkom radu, vidjeli smo nevjerojatnu priliku da dođemo do mnogo šire publike kroz suradnju s tvrtkom koju volimo, stvarajući igre u svjetovima koje volimo. Ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo nastaviti našu misiju uz podršku CD Projekta i njihovog nevjerojatno talentiranog tima.”

Što će to točno značiti za nas igrače još nije predstavljeno, ali je otkriveno kako će The Molasses Flood raditi u uskoj suradnji s CD Projekt Red na novoj ambicioznoj igri smještenoj u svijetu Cyberpunka 2077 ili The Witchera. Više detalja o novome projektu bit će otkriveno u budućnosti.

Komentari (2)

  • Danilo Boljevic

    23.10.2021 - 13:23

    Call me intrigued.

  • Lepoglava

    23.10.2021 - 16:48

    Novokupljeni studio je specifično predviđen za odredjivanje duljine noktiju kod likova u CDPR igrama:))
    Chestitam

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?