HCL.HR

Tvrtka Razer predstavila je zanimljiv uređaj za streaming igara

Zoran Žalac 09.04.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Ako se u budućnosti planirate baviti streamingom igara zanimat će vas novi proizvod tvrtke Razer zvan Ripsaw HD.

Tvrtka Razer zadnjih se godina često ubacuje na nova tržišta. Jedno vrijeme radili su pametne telefone, nedavno su počeli proizvoditi monitore, a prisutni su i na tržištu uređaja namijenjenih za streamere i YouTubere. Da ne kažem, influensere.

Za njih je Razer pripremio capture karticu zvanu Ripsaw HD, nasljednika kartice iz 2016. koja se može koristiti u kombinaciji s računalom ili konzolom. Spajanje same kartice funkcionira po standardnom principu, putem HDMI porta, a ako snimate s konzole onda vam PC treba biti uključen.

Ono po čemu se Ripsaw HD razlikuje od ostalih kartica nižeg ranga jest to što omogućava 4K propusnost. To znači da streamer može igrati svoje igre u 4K rezoluciji (ili bilo kojoj rezoluciji iznad 1080p), a stream će mu ići u 1080p kvaliteti. Isto tako, streamer može igrati igre u više od 60 fps-a, a stream će mu biti 60 fps-a.

Ono što Ripsaw ipak ne može jest streamati u 4K rezoluciji, ali to ovom proizvodu nije ni cilj jer se prodaje po “nižoj” cijeni od 160 američkih dolara.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Darcoolio

    09.04.2019 - 10:47

    Oni i da poklanjaju neće im se prodavati ovakve gluposti, kao ni telefoni.

  • antrax83

    09.04.2019 - 17:20

    Skupo smece i plastika, tipicno za razer

  • _FABO_

    10.04.2019 - 00:00

    ovo je po meni cak mozda i bolje od elgata

    • moordrak

      @_FABO_, 10.04.2019 - 04:49

      Misliš zbog 4k propuštanja? Da, to im je jedina prednost pred Elgatom. Doduše, nisu jedini. AverMedia ima simpatičnih igračaka u istom cjenovnom rangu. Btw. Elgato je spustio cijenu … Nisam pronašao nikakve dodatne informacije o ovom uređaju, a o softveru nigdje niti ni riječi. Krasno. Nisu čak napisali ni kakva je minimalna konfa potrebna za upogoniti ovu kutiju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?