HCL.HR

Twitch na kraju otišao u vlasništvo tvrtke Amazon

Patrik1717 26.08.2014.   •   0 komentara   •   Gaming Related


Iako se mjesecima nagađalo kako će si Googleov YouTube prispojiti Twitch, trenutno najpopularniju uslugu za emitiranje video sadržaja vezanih za igre, usluga je na kraju pripala tvrtki Amazon.

Najzvučniji transfer ovog tjedna ipak neće biti nogometni. Naime, američka tvrtka Amazon upravo je izdvojila 970 milijuna američkih dolara za kupnju Twitcha, trenutno najpopularnije usluge za video prijenose iz igara i prijenose događaja vezanih uz industriju videoigara. Iako se ranije vjerovalo kako će novi vlasnik Twitcha postati YouTube, i to za duplo više novca, Amazon je očito bio pogodniji izbor za vodstvo Twitcha. Predsjednik tvrtke na njezinoj službenoj stranici u pismu za fanove objasnio je i zašto:

„Odabrali smo Amazon jer oni vjeruju u našu zajednicu, dijele naše vrijednosti i dugoročnu viziju te nam žele pomoći da ju ostvarimo što brže. Sve će ostati manje-više isto: naš ured, naši zaposlenici, naš brand, i najvažnije naša neovisnost. Ali s Amazonovom podrškom imat ćemo resurse s kojima će Twitch postati još bolji… Moći ćemo napraviti alate i usluge brže nego samostalno. Ta promjena značit će mnogo za našu zajednicu i pomoći će nam da Twitch dovedemo do još više ljudi diljem svijeta.“ – izjavio je predsjednik Twitcha Emmet Shear.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!