HCL.HR

U razvoju je Gears of War HD prerada za Xbox One

Zoran Žalac 27.04.2015.   •   3 komentara


Originalni Gears of War još je jedna od igara prošle generacije koja će dobiti osvježeno izdanje za aktualni hardver.

S obzirom na to koliko često dobivamo najave o preradama igara prošle generacije za aktualne konzole snažnijeg hardvera, dođe nam i da povjerujemo u one teorije zavjere kako su Sony i Microsoft namjerno onemogućili igranje PS3/X360 igara na PS4/XB1 konzolama kako bi ih mogli ponovno prodati u takozvanim Remaster izdanjima.

Doista, počelo je s Tomb Raiderom, nastavilo se s Devil May Cryjem, Haloom, Fableom, Borderlandsom, Sleeping Dogsom, State of Decayom, a čak se i nesretni Fahrenheit pokušao utrpati u taj vlak. Najavljen je God of War 3 remaster, spominju se tu i Batman igre, a sada i originalni Gears of War.

Potonji je, čini se, gotovo potvrđena stvar. Znamo da Microsoft baš i nije vješt u čuvanju ovakvih tajni – za Halo prerade znali smo i po pola godine prije najave – tako da glasine koje sada dolaze do nas zvuče dosta uvjerljivo.

Prema tim tvrdnjama, Gears of War HD Remaster razvija studio Splash Damage, zaslužan za Brink i Enemy Territory: Quake Wars. Navodno je riječ o intenzivnoj preradi igre s novim osvjetljenjem i pročišćenim teksturama, te izvedbi u 60 sličica po sekundi.

Interesantno, bio bi to prvi Gears of War u 60 fps-a, ako ne računamo PC verziju igre iz 2007. godine. Potvrde, međutim, još nema jer ju Microsoft vjerojatno čuva za E3 konferenciju.

U bilo kojem slučaju, možemo pretpostaviti kako je ovakvo oživljavanje Gearsa vjerojatno taktika da se franšizu ponovno aktualizira prije nego iduće godine dobijemo sasvim novi nastavak kojega priprema sasvim novi tim unutar Microsofta.

Komentari (3)

  • KhorneFlake

    27.04.2015 - 17:57

    Još da izađe za komp bez onog nesretnog GFWL i gdje bi nam bio kraj. Eh, stara dobra vremena, završio sam igru bar 5 puta, nisam se danima skidao sa nje.

    • Anomaly

      @KhorneFlake, 28.04.2015 - 01:44

      +1

  • IaMarmageddoN

    27.04.2015 - 21:14

    Preporučam svakome tko ima frenda sa voljom za split-screen co-op ovu igru. Nećete vjerovati koliko je dobra dok ne probate!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?