HCL.HR

U strateškoj igri Line War zapovjedi izdajemo crtanjem

Stjepan Fikter 14.04.2022.   •   0 komentara


Na tržište uskoro stiže Line War, multiplayer strategija koja bi se trebala istaknuti načinom izdavanja zapovijedi te fokusom na strategiju u kojoj neće biti bitna brzina klikanja miša.

Inovativno, drugačije, nešto van kalupa – uvijek nam je drago vidjeti kod dolaska novih naslova. Nadolazeća online strategija Line War pokušat će od 5. 5. zainteresirati ljubitelje strategija drugačijim pristupom kontroliranja jedinica, odnosno izdavanja zapovijedi.

Umjesto klasičnog klikanja, ovdje ćemo morati crtati oblike po mapi kako bi jedinice odradile ono što smo zamislili na strateškom planu. Zvuči kao interesantan koncept pogotovo što će ovdje fokus biti na vojsci, a ne na individualnim jedinicama. Tako povlačenjem linija po bojištu mogu se slati vojske u napad, posložiti u obrambene položaje i slično.

Naravno, zapovijedi crtanjem će se moći kombinirati kako bi efikasnije pokorili protivničke teritorije, a u tom naumu pomoći će i šarolika paleta jedinica. To uključuje zemljane, zračne i pomorske, a naglasak je stavljen i na dizajn zbog kojeg se ne bi trebali izgubiti u moru različitih vojski kad želimo odabrati onu koja nam treba.

Isto tako, naglasak je postavljen na strategiju pa Line War neće zahtijevati što više akcija mišem u što kraćem vremenu. Odnosno, dočekat će nas makro RTS problemi, a ne mikro elementi na koje bi morali paziti. Planiranje i izvršavanje strategije je u prvome planu.

Kako je riječ o RTS naslovu, dočekat će nas skupljanje resursa, izgradnja građevina te osvajanje teritorija. Mape bi trebale biti proceduralno generirane pa će tako svaki online sukob biti drugačiji. Hoće li vizualni pristup izdavanja zapovijedi biti dovoljno zanimljiv igračima? Ostaje za vidjeti jer Line War neće imati nikakvu kampanju nego će živjeti od ekipe koja se bori preko žice.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?