HCL.HR

Ubisoft, odgode i piratlija

Zoran Žalac 28.07.2009.   •   4 komentara


Splinter Cell: Conviction, Red Steel 2, Ghost Recon 4 te I am Alive odgođeni su za sljedeću godinu, a Ubisoft pored te odgode najavljuje i novi sustav zaštite igara protiv pirata.

Ubisoft je ove godine nanizao poprilično uspješne i zapažene projekte, i što je najvažnije, bez otpuštanja radnika i zatvaranja većeg broja svojih podružnica. No dakako, nije sve moglo biti ni savršeno, pa se neizbježna posljedica kriznih vremena tako očitovala u obliku odgode nekoliko očekivanih igara. U prvom redu, manje odgode zahvatile su Splinter Cell: Conviction te Red Steel 2 koji su sada zakazani za početak 2010., dok su Ghost Recon 4 te I am Alive pomaknuti tek na sljedeću fiskalnu godinu, onu u trajanju do 31. ožujka 2011. „Razočarani smo što moramo odgoditi nekoliko svojih naslova, no smatramo da je takva odluka donesena u najboljem interesu za dugoročni plan tvrtke.“ – stoji u Ubisoftovom priopćenju. Bilo kako bilo, barem nisu dirali Assassin’s Creed 2.

Usput rečeno, Ubisoft se izjasnio i o problemu piratstva, odnosno o mogućem rješenju istoga. Nakon što je zabilježen pad prodaje njihovih igara u prvoj polovini ove godine, i to od 51%, Ubisoft je odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Začudo, kao glavni izvor zaraze piratstvom nisu imenovali PC platformu, već DS konzolu. Stoga uz podršku i suradnju Nintenda namjeravaju potisnuti piratiju pomoću raznih tehnika. Ipak, da sve ne bi ostalo tek na DS-u i Nintendu, za PC platformu također planiraju alat koji bi suzbio veliki postotak krivotvorenih inačica. O kakvom se načinu otkrivanja i blokiranja pirata radi, Ubisoft nije želio otkriti, no najavljuju kako ćemo taj program na djelu vidjeti još ove godine, i to u jednoj od njihovih nadolazećih igara. S obzirom prošlogodišnji leak nedovršene PC verzije Assassin’s Creeda, ne bi uopće bilo čudno da nastavak istoga bude prvijenac novog programa protiv pirata.

Komentari (4)

 • Bela

  28.07.2009 - 13:26

  ma nemogu oni izmislit ništa što se neće crackirati……..Solidshield je recimo jako dobra zaštita,ali opet moguće ju je probit….ak imaš pravi alat postaje čak i lagano…

 • Praetorian1

  28.07.2009 - 13:58

  Nemoze niko nista piratstvu………………….RAZOR 1911, SYNEGRY,SKULLPTURA,DOPEMAN………………………………………………

 • Sam Fisher

  29.07.2009 - 10:47

  ako se ne varam bio shock je imao novu vrstu zaštite koja se navodno nije dala probit, pa je igrica dobila torrent 2 tjedna prije datuma izlaska…toliko o tome… :))

 • Bela

  29.07.2009 - 16:47

  nije imao bioshock nikakvu vrstu zaštite koja se nije mogla probit…..takva ne postoji još XD
  al brijem da bioshock ima zaštitu trostruke instalacije…..tj možeš ju instalirat 3 puta i onda aj bok…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!