HCL.HR

Ubrzo izlazi Song of Horror, igra u kojoj nikad ne znate što vas čeka iza ugla

Pero Mlinar 15.10.2019.   •   4 komentara


Na Noć vještica izlazi naslov koji bi mogao biti zanimljiv po svojemu nelinearnom pristupu gameplayu.

Osim što u određenim predjelima vrvi ukrašenim bundevama, svijet na koncu desetoga mjeseca i u svojem virtualnom obliku doživljava značajnu transformaciju. Žanr horora najednom  dobiva na popularnosti pa dok vani krezube babe plešu pred vatrom i jašu na svojim jednako krezubim metlama, različiti hororci onima koji su se zadržali pred ekranom pokušavaju ponuditi razlog zašto među gomilom naslova odigrati baš njih. Jedan od njih je Song of Horror i učinit će to tako što će se u njemu umjetna inteligencija prilagođavati igraču.

Kako bi to trebalo izgledati? Trik je u tome da su horor naslovi velikim dijelom često unaprijed zadani. Jednom kad ih se odigra, njima se onda nema potrebe vraćati, jer ono što je bilo strašno prvi put, drugi put je očekivano. To je jedna od onih loših strana linearnosti. U Song of Horror bit će stvari drugačije, ovdje će junaka detektiva ganjati biće zvano The Presence, čije bi radnje trebale biti u potpunosti uvjetovane događajima na ekranu. Niti jedan prelazak igre tako ne bi trebao biti identičan onim prijašnjim, jer sve što se u nekome trenutku dogodi trebalo bi biti posve unikatno upravo za taj trenutak. Ovisno o tome kako igrate, The Presence bi trebalo reagirati na adekvatan način.

Iako se radi o prilično velikoj tvrdnji, nažalost, nema više detalja o tome. Poznato je još tek da će smrt u igri biti trajna, ali ne i konačna, jer glavnih likova će biti više, a nakon što jedan umre, detektivsku ulogu preuzima neki od preostalih likova. Song of Horror sastojat će se od pet epizoda, a svaka od njih bit će smještena na drugu lokaciju. 31. 10. izlaze dvije epizode: Husher Mansion bit će smješten na istoimeno ladanje, a Eerily Quiet u trgovinu antikviteta.

Komentari (4)

  • Demon90

    15.10.2019 - 17:34

    I šta se desi kad svih 13 likova pogine. Jel se restartira ili je game over i baci igru

    • Pero Mlinar

      @Demon90, 15.10.2019 - 17:48

      A valjda game over, ne znam

  • SanKa

    16.10.2019 - 09:44

    jebalo vas epizodno igranje. najveće dno današnje gaming industrije

    • ilfenomeno11

      @SanKa, 17.10.2019 - 15:51

      Slažem se, baš jadno, jbt šta bi trebo igrat 1. epizodu pa onda čekat drugu, treću, šestu… i što je najgore svaku epizodu platit posebno. vidim najavu za igru life is strange 2 i ono mislim si super i oni opet po epizodama stavljali i onda nakon tih epizoda koje su izlazile valjda godinu dana i više sad uskoro izdaju full igru lol fkt debilno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?