HCL.HR

Ugovor Activisiona i Bungiea otkrio novi serijal kodnog imena Destiny

Duje Kozomara 22.05.2012.   •   5 komentara


LA Times objavio je ugovor između Activisiona i Bungiea, sklopljen 2010. godine, koji govori o novom serijalu od četiri igre, kodnog imena Destiny.

Activision je trenutno na sudu s bivšim šefovima Infinity Warda, Jasonom Westom te Vinceom Zampellom, a kao dokaz u sudskom procesu priložen je i ugovor koji je Activision sklopio s Bungiem 2010. godine. L.A Times objavio je svih 27 stranica ugovora i time nam otkrio neke izuzetno zanimljive podatke. Naime, isti je sklopljen s ciljem izrade serijala koji se sastoji od četiri igre, akcijska shootera, kodnog imena Destiny.

Prva igra serijala planirana je za izlazak 2013., a plan je bio da nastavak izlazi svako druge godine. Prva igra trebala bi biti ekskluzivna za Xbox 360, odnosno njegovog nasljednika, dok bi nastavci također trebali izaći za PS3 (tj. Sonyevog nasljednika) te PC. Ugovor spominje i dogovor o downloadable contentu koji se sastoji od četiri ekspanzije za Destiny, kodnog imena Comet, a ideja je da downloadable ekspanzije izlaze u godinama kad sami nastavci ne izlaze.

Dosta zanimljiva točka ugovora je isplata 2.5 milijuna dolara developerima u slučaju da Destiny na agregatoru ocjena gamerankings.com dobije prosječnu ocjenu višu od 90. Dakle, vrlo je moguće da smo upravo otkrili jedan od značajnijih serijala koji nas čeka u idućih osam godina gaminga. Što kažete?

Komentari (5)

  • kaisersephirot

    22.05.2012 - 14:46

    zanimljivo, pogotovo ovaj dio sa gamerankings.com, znači očekiva nas još jedan AAA franšiza

  • Black op

    22.05.2012 - 16:08

    Sta znaci to AAA?Vidjao sam to ali ne znam sta znaci.

  • Metalni

    22.05.2012 - 16:11

    Visokozbudžetna superherojsko-mesožderska fantazija… U biti, top igra.

  • DjokaBA

    22.05.2012 - 16:15

    AAA igra, koju razvija Bungie… uff ovo ce biti dobrooo

  • Apocalypse4987

    22.05.2012 - 16:37

    ovo mi diže tlak ka i halo serijal, ne zbog igre, nego zbog ovih shema prvi nastavak samo za xbox, 2. za ostale platforme, ka šta je halo 1 bija za PC pa je 2 nekako nategnuto izašla za PC a ostalo ko vas šiša. il neka stave odma u startu sve da bude xbox, ps3 ili PC ekskluziva, ili da cili serijal izađe na svim platformama, oću ja sad radi prvog dijela kupovat xbox, nisam lud

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?