HCL.HR

Ukrajinska farma PlayStation 4 konzola nije rudarila kriptovalute… nego virtualni novac u FIFA Ultimate Teamu?

Zoran Žalac 19.07.2021.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Preokret u aferi s ukrajinskom farmom PlayStation konzola – nisu rudarile kriptovalute nego virtualni novac za FIFA igre.

Sjećate se one prošlotjedne vijesti da je ukrajinska sigurnosna služba zaplijenila preko 3800 PlayStation 4 konzola? Tada se vjerovalo da su konzole korištene za rudarenje kriptovaluta, što baš i nije imalo nekog smisla jer konzole u tome nisu toliko učinkovite kao neki drugi uređaji. Ukrajinski medij Delo napravio je istragu tog slučaja i navodi drugačiju priču.

Tisuće PlayStation 4 Pro konzola u Ukrajini navodno se koristilo za farmanje virtualne valute u Ultimate Team modu FIFA igara. Konzole su bile kontrolirane pomoću botova preko PC-a, tako da su konstantno vrtjele igru i zarađivale virtualnu valutu. Kad bi se skupio određeni iznos, korisnički račun s prikupljenom valutom potom se stavljao u prodaju na crnom tržištu.

Izvještaj Dela nije 100% službena informacija i oni sami navode da je farming za FUT bio “najvjerojatniji scenarij” ovoga slučaja. Kako činjenice ipak nisu “crno na bijelo”, može se isto tako tvrditi da je EA Sports strojnim učenjem u Ukrajini trenirao novu generaciju umjetne inteligencije… ili nešto 😀 . Naravno da je to manje izgledno, ali hoću reći da se dobar dio informacije još uvijek bazira na pretpostavci.

No, kad je FIFA u pitanju, teško da je išta više iznenađujuće. Ja sam se prestao čuditi skandalima vezanim uz tu igru u trenutku kad je jedan od developera igre privatno prodavao kartice za igru. U slučaju da je ova informacija točna, ovakvo što nema izravne veze s Electronic Artsom, ali opet – način na koji je FUT dizajniran omogućuje, a možda čak i potiče ovakve eksploatacije.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Whitewalker

    19.07.2021 - 15:00

    Sve dok je ovaca neće faliti vune…

  • MightyAloy

    19.07.2021 - 17:20

    Čisti rezultat zla zvanog EA i igrača koji to zlo podržavaju kupovanjem i igranjem FIFE.

  • HyPo

    19.07.2021 - 18:49

    Još jedan od razloga zašto ne igrati FIFA Ultimate Team.

  • Tudum

    19.07.2021 - 21:27

    Nogomet mi je kao Fast & Furious. Prerastao sam to davno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?