HCL.HR

Ukrajinski studio najavio novu igru usred rata – Project Palianytsia

Zoran Žalac 19.05.2022.   •   4 komentara


Razvojni tim Frogwares najavio je novu horor igru radnog naziva Project Palianytsia, čije se službeno predstavljanje očekuje tijekom ljeta ove godine.

Ukrajinski tim Frogwares, poznat po igrama iz serijala Sherlock Holmes, ranije ovog tjedna dobio je financijsku injekciju Epic Gamesa. Nepoznati novčani iznos planiraju iskoristiti da presele svoj studio izvan Kijeva na neku sigurniju lokaciju, a igračima su tim povodom poručili da ih napad na Ukrajinu nije zaustavio te da već pripremaju nove igre.

Najavili su tako horor avanturu Palianytsia, koja će se odvijati u viktorijanskoj eri te će mehanikama biti slična Sinking Cityju i Sherlock Holmes igrama. Igru planiraju predstaviti javnosti tijekom ljeta 2022. godine.

“Ovu igru sada najavljujemo na ovaj način kako bismo pokazali ljudima da guramo dalje, i ova je najava srednji prst onima koji su mislili da mogu uletjeti u našu državu i uništiti naše živote.” – poručili su iz Frogwaresa, objasnivši kako je i radni naziv igre simboličan jer predstavlja pečeni kruh iz Ukrajine, ali i fonetski izazov za Ruse koji ne mogu točno izgovoriti riječ Palianytsia, tako da ju se u ratu koristi za provjeru u zaštiti od špijunaže.

____________________________

Redakcija HCL-a apelira da u komentiranju ovakvih vijesti ne zalazite u geopolitičke rasprave i prepirke. Nalazite se na gaming portalu gdje razgovaramo o temama koje imaju veze s gamingom. Sukob Rusije i Ukrajine neminovno će ostaviti posljedice na svijet gaminga, ali HCL portal nije mjesto za rasprave o politici i ratu. Stav redakcije je anti-ratni: osuđujemo agresiju i komentari koji slave rat ili pozivaju na sukobe bit će uklonjeni bez dodatnog obrazloženja. 

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    19.05.2022 - 22:23

    Sviđa mi se njihov stil1, valjda će bit zanimljiva ka i sinking city

  • MrPhilips

    19.05.2022 - 23:16

    GOTY

    • SPGamerAzrael

      @MrPhilips, 20.05.2022 - 00:09

      Kako je pocelo morat ce dodjeliti GOT svim ukrainskim igrama 😆 kao sto smo imali priliku vidjeti na jos jednom show-u prije par dana…

  • SPGamerAzrael

    20.05.2022 - 00:09

    Cista glupost, znaju da ljudi zale Ukrainu i zele pomoci, pa su objavili “projekat” u pravo vrijeme u ratu, naravno svi ce naivci kupiti a oni pokupit pare i reci nismo mogli zavrsit igru zbog rata XD Priznajem zmijski ali i smart move….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?