HCL.HR

Uplay+ pretplata postala je Ubisoft+ pretplata

Zoran Žalac 27.10.2020.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Ubisoft je preimenovao svoju pretplatničku uslugu na PC platformi te je najavio da ista stiže i na streaming opcije Googlea i Amazona.

Francuska tvrtka Ubisoft u jesen 2019. lansirala je pretplatničku uslugu Uplay+ s kojom su igrači na PC platformi mogli dobiti sve Ubisoftove igre za 15 eura mjesečno. Godinu dana kasnije ta usluga dobiva novi naziv – umjesto Uplay+ ubuduće će se zvati Ubisoft+. Sve drugo ostaje isto za PC igrače.

Do promjene naziva vjerojatno je došlo zbog toga što će se Ubisoftova pretplatnička usluga pojaviti i izvan Windows PC platforme. Nažalost, ne na konzolama nego na streaming platformama Google Stadia i Amazon Luna. No, dobra je vijest da će jedna aktivna pretplata na Ubisoft+ uslugu korisniku omogućiti pristup igrama u sklopu pretplate i na PC-u i na Stadiji i na Luni. Dakle, neće biti potrebe imati tri različite pretplate za tri platforme.

Kako Stadia i Luna nisu dostupne na našim prostorima, ovo nama ne znači mnogo. Ipak, hvale je vrijedna Ubisoftova inicijativa da svoje igre učini dostupnima na što više platformi, čak i na uređajima koji nisu namijenjeni za gaming. Na tom je tragu i njihova podrška za streaming uslugu GeForce Now.

Komentari (2)

  • AZRAELxXxGhost

    27.10.2020 - 17:27

    Ima li kakve sanse da ovo dode na Playstation?

  • dukicas

    28.10.2020 - 13:29

    Ne bih se baš složio sa urednikom da sve ostaje isto. Naime, celom servisu su promenili ime, Uplay je nečujno i vrlo nedostojanstveno otišao u istoriju, a zamenili su ga sa Ubisoft Conect i promenili logo, sad nije više plavi nego neki ljubičasti. Mada, u praksi je zaista ostalo sve isto, samo ime i dizajn je promenjen.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?