HCL.HR

Uskoro ćemo dobiti neslužbeni Android port na Nintendo Switchu

Hrvoje Smoljić 24.06.2019.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Ako ste nekada pomislili da bi bilo idealno kada bi se mobilne igre i aplikacije s Play Storea mogle pokrenuti na Nintendo Switchu, znajte da niste jedini te da je netko to i uspio izvesti.

Nintendo Switch, kao prijenosna, tablet konzola ima hrpu neiskorištenog potencijala. Tako barem misle dva razvojna programera, Billy Laws i Max Keller. Tako je taj dvojac početkom ove godine uspio pokrenuti Android operativni sustav na Nintendovoj prijenosnoj konzoli.

Navedeno znači kako vam njihov port omogućava da Switch koristite kao bilo koji drugi tablet s Android operativnim sustavom. To naravno podrazumijeva i pristup Play trgovini i čitavoj knjižnici raznih aplikacija i igara.

Prema prvim dojmovima, Nintendov hardver i više je nego dovoljan da većinu mobilnih igara prikazuje vrlo glatko, uz poneke iznimke. Mobilni PUBG tako ima problema s grafičkim prikazom, ali i korištenjem Joycona koji za tu igru uopće ne rade.

Druge je igre i aplikacije s istima moguće kontrolirati, ali isključivo ako se nalaze u wireless modu, čak i kada su prikačeni na sam tablet. Tu su naravno iznimka igre i aplikacije za koje je nužan GPS, mikrofon ili kamera budući da Switch nema ništa od navedenog.

Sve to moguće je pokrenuti s microSD kartice pa nema brige da vam Nintendo zabrani pristup svojim uslugama. No, postoji jedna velika “caka”. Sve to je moguće izvesti isključivo na Switch konzolama kupljenim prije sedmog mjeseca 2018. godine budući da te konzole posjeduju nepopravljivi sigurnosni propust u Tegra X1 čipu.

Komentari (3)

  • Dajsikeks

    24.06.2019 - 21:52

    Svaka cast

  • HyPo

    24.06.2019 - 23:00

    E sada mi je switch primamljiv

  • Oblakoder

    24.06.2019 - 23:06

    Necu Android hocu Hongmeng 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?