HCL.HR

Valve će od ove godine možda ponovno raditi igre za konzole

Zoran Žalac 12.05.2021.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Vlasnik Steama, Gabe Newell, misteriozno je poručio da ćemo do kraja ove godine čuti vijesti o Valveovim igrama na konzolama.

Predsjednik tvrtke Valve i glavni šef Seama, Gabe Newell, nedavno je imao posjet jednom fakultetu na Novom Zelandu i ondje je dobio pitanje koje je glasilo: “Hoće li Steam prebacivati svoje igre na konzole?” Newell je uz malo premišljanja odgovorio: “Više ćete znati o tome do kraja ove godine.”

Publika se definitivno nije nadala čuti takav odgovor, što možete čuti na sljedećoj snimci:

U ovom trenutku nije sasvim jasno na što se taj odgovor odnosio, ali postoji nekoliko mogućih odgovora. Prvo, prošlogodišnji VR hit Half-Life: Alyx mogao bi biti najavljen za novu generaciju PlayStation VR uređaja. Drugo, Valve bi do kraja 2021. mogao otkriti neku novu igru koja će se osim na Steamu pojaviti i na konzolama. Izgledni kandidat za to je Left 4 Dead 3, igra koja nije najavljena, ali se o njoj šuška već godinama.

Treća opcija, možda i najluđa, jest ta da sama Steam platforma u nekom obliku zaživi i na konzolama. Ne zvuči baš izgledno, ali imajte na umu da to ne bi bilo prvi put jer je Portal 2 na PlayStationu 3 imao određene funkcionalnosti Steama te je bio jedan od najranijih primjera cross-platform multiplayera između PC-a i konzole.

Zadnja igra koju je Valve lansirao na konzolama bila je Counter Strike: Global Offensive iz 2012. Projekti poput Artifacta, DOTA Underlordsa i Half-Life: Alyx i dalje su vezani isključivo uz PC platformu.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • esse

    12.05.2021 - 16:52

    Neka se pokriju usima…

  • NikolaPro

    12.05.2021 - 18:55

    #valvejezaboraviokakosepraveigrice

    • KARAI 2062

      @NikolaPro, 12.05.2021 - 19:18

      Ali bez problema pune kese. 🙂

  • funky0308

    12.05.2021 - 20:50

    Sistemom reciprociteta. Oni nama jednu igru, mi njima jednu igru. Zasto ne? Zasto na PlayStation ne bi dosle neke predobre PC ekskluzive, a na PC neke genijalne Sony ekskluzive (kao sto je HZD i ostalo sto stize – ja se bas veselim Days Goneu, iako nije neko remek djelo, ja je jedva cekam i krecem igrati odmah prvi dan). Moze se to i vjerojatno i hoce.. da ceno na PCu tri dana nakon launcha igrati Horizon Zero Dawn 2 – necemo.. ali god, dvije nakon izlaska na PS4/PS5 – zasto ne?

  • Dajsikeks

    12.05.2021 - 21:42

    Prvo donekle ima smisla, drugo čist sumnjam

  • Sektallica

    13.05.2021 - 00:55

    Poledajte samo tu kosulju bijele boje #nasgospodispasitelj

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?