HCL.HR

Valve je otkrio liste najuspješnijih igara na Steamu u 2018., SCUM rasturio

Zoran Žalac 28.12.2018.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Na Steamu su izlistane najuspješnije igre 2018. godine, bez konkretnih rezultata, ali uz nekoliko iznenađenja. Većina ih je sada i na popustu.

I ptice na grani već znaju kako Steam nikada ne otkriva konkretne brojke vezane uz prodaju igara i ostalog sadržaja najpopularnije platforme za gaming na PC-u. Međutim, na kraju svake godine Valve nam otkriva koje su igre bile najuspješnije po ukupnoj zaradi, što uključuje i prodaju DLC-ova i mikrotransakcija. Izvješće o 2018. godini podijelili su na pet dijelova: igre s najvećom zaradom, nove igre s najvećom zaradom, najuspješnije VR igre, najuspješniji proizvodi koji su izašli iz Early Accessa te igre s najvećim brojem aktivnih igrača.

U prvoj kategoriji igara s najboljom zaradom uglavnom dominiraju postojeći naslovi poput Rainbow Six Siegea, Rocket Leaguea, GTA 5, PUBG-a, Warframea i Dote 2. Jedino su se Ubisoft i Capcom od većih izdavača uspjeli ugurati na listu 16 najuspješniji s novim igrama – Far Cry 5, Assassin’s Creed Odyssey i Monster Hunter World. Iznenađujuće je, doduše, koliko se dobro Civilization 6 prodaje dvije godine nakon izlaska.

Solidnu prodaju ostvarili su još i naslovi Kingdom Come: Deliverance, Jurassic Park Evolution, Raft i The Forest. Naš SCUM se prodao bolje nego Farming Simulator 19, The Crew 2, House Flipper, Conan Exiles, NBA 2K19, Artifact i Ni No Kuni 2.

Zanimljiv rezultat SCUM je ostvario i u kategoriji igara s najvećim brojem aktivnih korisnika. SCUM je istovremeno igralo više ljudi nego Shadow of the Tomb Raider, Dragon Ball FighterZ, Battletech, The Forest Paladinse, DayZ, Frostpunk i brojne druge igre.

Što se najprodavanijih VR naslova tiče, tu nema većih iznenađenja – dominiraju Fallout 4 VR, Skyrim VR, Superhot VR i Job Simulator. Drugim riječima – skoro sve najprodavanije VR igre na Steamu su stariji naslovi koji nisu izašli 2018. godine. Jedinu iznimku čine Beat Saber i VR Kanojo.

Pune liste najuspješnijih igara na Steamu u 2018. godini možete pogledati ovdje.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?