HCL.HR

Valve se baca na izradu hardvera

Zoran Žalac 04.09.2012.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Frustriran nedostatkom inovacija u hardverskom prostoru, Valve je odlučio ponuditi svoje ideje za nove načine upravljanja osobnim računalima.

Prije nekoliko mjeseci svi smo s uzbuđenjem pratili glasine o tzv. Steam Box konzoli. Ispostavilo se da od dotičnog proizvoda na kraju neće biti ništa, no to pak ne znači da se Valve neće okušati u izradi hardvera iliti očvrsja.

Naime, među nedavnim oglasima za posao u Valveu našao se i onaj kojim kompanija traži „industrijskog dizajnera“. U opisu posla navodi se kako je Valve tradicionalno softverska kompanija, ali da je istovremeno frustrirana nedostatkom inovativnosti u hardverskom prostoru, te se planira ubaciti u njega. Nadalje se govori kako sučelje osobnog računala u smislu miša i tipkovnice nije značajnije promijenilo već duži niz godina te da je to prilika za stvaranje nečega novoga. Inače, od zaposlenika se traži više od šest godina radnog iskustva te samouvjerenost u dvodimenzionalnom i trodimenzionalnom dizajniranju.

I dok ovo nije neka interesantna vijest jer nemamo ništa konkretno, treba se sjetiti da se Valve svojevremeno interesirao za nosiva računala, pa tko zna – možda nas uistinu dočeka nešto ovakvo:

Komentari (6)

  • maxim.x

    04.09.2012 - 19:21

    A da se oni bolje bace na izradu Half Lifea 3? 🙂

  • labudovic

    04.09.2012 - 21:23

    to i ja mislim maxim ali stvarno mislim da su si oni utuvili u glavu da su neki geniji istina napravili su fenomenalni half life i portal i sad oni misle da ce sve promijenit cijelu gaming industriju to nejde tako zna se ko je zaduzen za hardware a ko za software

    • Jasterrr

      @labudovic, 05.09.2012 - 03:08

      oprosti molim te, ali što se tiče velikih promijena u gaming industriji onda se tu ne spominju (inače ultragenijalni) half life i portal već STEAM!!!! DA! u svakom slučaju, kako god da ispadne, barem se netko trudi sa inovacijama što je svakako pohvalno!

    • xPh4rIm

      @labudovic, 05.09.2012 - 09:13

      TRUE … BTW U potpunosti podupirem Valve

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?