HCL.HR

U Valve se vratio scenarist Half-Life igara, dolaze bolja vremena?

Zoran Žalac 04.01.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon egzodusa pisaca iz Valvea, krajem prošle godine matičnoj su se firmi vratila dvojica scenarista.

Razvojni studio Valve 2017. su napustili brojni scenaristi, a time je propala i zadnja nada da ćemo Half-Life 3 vidjeti u režiji ljudi koji su stvorili priču originala. Međutim, izgleda da se nisu svi bivši scenaristi usrećili odlaskom iz Valvea te su se krajem prošle godine potajno vratili u studio.

Prvo se vratio Jay Pinkerton, jedan od scenarista odličnog Portala 2. Ovih dana potvrđeno je kako se osim njega vratio i Erik Wolpaw, pisac koji je također radio na Portalu 2, ali je bio glavni scenarist dvaju epizoda za Half-Life 2. Iskreno ne znamo ima li to kakve veze s brojem 3, ali dobro je znati da je barem dio stare ekipe opet na okupu.

Valve je prošle godine s kartaškim naslovom Artifact potvrdio da još uvijek rade igre, unatoč činjenici da taj naslov nije bio naročito popularan među publikom. Prošle godine također su kupili studio Campo Santo, zaslužan za Firewatch, pa definitivno možemo povjerovati da nove igre iz Valvea stižu u neko dogledno vrijeme. Štoviše, uz konkurenciju Origina, Battle.neta i Epic Games Storea, Valveu nikada nije bilo važnije da na svojoj platformi lansira svoje igre.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • dvuk

    04.01.2019 - 11:56

    Uništit će mu volju birokrati, spolna ravnopravnost i lakomost za zaradom.

  • Hodak00

    04.01.2019 - 12:10

    Teško da se može što popraviti… ali bilo bi super kada bi napravili dobro nešto.

  • 312AE

    04.01.2019 - 14:28

    Nekak niti sam više neznam dali bi se veseli 3. Više bi se veselil da naprave remake, nazovu ga, Ultra Orange Box i da srede 1. i 2. dio plus sve ekspanzije i Epizode na razinu, recimo kak je to RE 2 napravil. Onda bi i lako mogli jos malo začiniti ili dovešiti priču.

  • emanlio

    06.01.2019 - 20:38

    Izgleda da dolazi Half-Life 3.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?