HCL.HR

Najavljena je još jedna “dinastija” – ovaj put vampirska

Zoran Žalac 30.11.2023.   •   4 komentara


Nakon Medieval, Sengoku, Pirate, Farmer i Lumberjack dinastija, u razvoju je i Vampire’s Dynasty. Ne morate previše razmišljati da biste shvatili koja je poanta te igre.

Austrijsko-njemačka firma Toplitz Productions vjerojatno vam nije osobito poznata, ali ste možda barem jednom čuli za njihovu franšizu “*Nešto* Dynasty”.

Počelo je 2019. godine s igrom Farmer’s Dynasty koja je u suštini bila kopija Farming Simulatora s obiteljskim zapletom. Nastavilo se igrom Lumberjack’s Dynasty, a franšiza je doživjela najveći uspjeh 2021. godine igrom Medieval Dynasty. Zatim je ove godine uslijedio Sengoku Dynasty i već je najavljen Pirate’s Dynasty za 2024. godinu.

Sve te “dinastija igre” razvijaju različiti studiji, no princip im je isti. Stavljeni ste u neko okruženje gdje morate osigurati da se vaše potomstvo nastavi. Tako će biti u još jednoj dinastiji (da, upravo je najavljena još jedna), a zaplet je taj da ćemo igrati u ulozi vampira.

U Vampire Dynasty tako ćemo istraživati otvoreni svijet, samostalno ili kooperativno, sisati krv, graditi vlastitu utvrdu i skupljati si radnu snagu. Ovisno o tome kakvog vladara igrate, tiranina ili savjesnog vampira, dočekat će vas različit završetak glavne priče.

Interesantno je da se igra odvija u fiktivnoj balkanskoj regiji zvanoj Sangavia pa se nadamo da će sadržavati i neke voljene balkanske stereotipe.

Vampire Dynasty je u razvoju za PC platformu, a lansiranje (vjerojatno u early accessu) je u planu 2024. godine.

Komentari (4)

  • Nemanjazzz

    30.11.2023 - 13:50

    Ovo ko Zikina dinastija

  • Chimichangas

    30.11.2023 - 14:06

    kako me taj Medieval Dynasty shebao…mislio da ce bit fora, medieval doba, seljak, gradis ovo ono.. na kraju uzas igra. Žali bože novaca

    • John_Constantine

      @Chimichangas, 30.11.2023 - 18:21

      Zar je toliko loše? Isto sam mislio probati jer me privlači ideja, ali sad…

    • Chimichangas

      @John_Constantine, 01.12.2023 - 10:12

      i mene je privukla ideja, bio na popustu na storu.. kako sam se za*ebo tad.. znaci igra je uzas. “story” su kao neke textualne pricice s random ljudima koje nemaju smisla, gradis kao neku kucu naselje, sve je komplicirano i nije intuitivno, i treba ti 100 godina za osnovnu kucu napravit. Ma ne kupuj ne bacaj pare, upalit ces i nakon 2h ces izbrisat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?