HCL.HR

Već postoji ideja za Portal 3, čeka se samo pravo vrijeme

Zoran Žalac 05.12.2022.   •   8 komentara


Pisci prijašnjih Portal igara potvrdili su kako već imaju ideju za treći dio i da su ju ponudili developerima u Valveu. Međutim, Portal 3 još uvijek nije u razvoju.

Ove se godine kultni serijal Portal spominjao više nego inače. Prvo je za Steam Deck pripremljena kratka igra Aperture Desk Job, smještena u univerzum tog serijala. Zatim je najavljen Nvidijin RTX remaster prve igre, a onda i svojevrsni crossover s Dota 2, koja će dobiti DLC s komentatorom u obliku lika iz Portala 2.

To su tri stvari… zasigurno to znači da se u Valveu kuha Portal 3? Nažalost, ne znači, ako je vjerovati piscima dosadašnjih Portal igara.

Scenaristi Erik Wolpaw i Jay Pinkerton u razgovoru za kanal DYK Gaming otkrili su kako već imaju okvirnu ideju za Portal 3 koju su već predstavili zaposlenicima Valvea.

“Imamo ideju za koju smatramo da je sjajna, oko toga što bi se dogodilo. Nemamo scenarij niti detaljnu razradu, ali imamo početnu točku koja nam se jako sviđa.” – izjavio je Wolpaw.

Dobra je vijest da se ljudima u Valveu svidjela ta ideja, ali da ništa još nije realizirano zbog toga što developeri Valvea rade na drugim projektima. Drugim riječima, čeka se samo pravo vrijeme za izradu Portala 3, a tako je valjda i zadnjih 11 godina.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • BeLLicus

    05.12.2022 - 10:33

    Ti klošari iz Valvea su skroz stali sa razvojem igara, ne računajući onaj VR Halif Life, nisu izbacili ništa 10 godina, CS GO je tu već cijelo desetljeće, Portal 2 11 godina star, Half Life 2 17 godina… Ubiru pare od prodaje svega na steamu i jebe se njima živo za razvoj novih igara.

    • Agent

      @BeLLicus, 05.12.2022 - 10:48

      Čemu radit igre kad od svega drugog dobivaš više para a community svako malo radi modove za dosadašnje igre tako da se stare igre i dalje prodaju.

    • BeLLicus

      @Agent, 05.12.2022 - 11:00

      Jer su radili super igre…

    • Agent

      @BeLLicus, 05.12.2022 - 11:50

      A radili su ali oni ovako imaju više love a vjerojatno manje truda.

    • Ravel

      @BeLLicus, 05.12.2022 - 16:02

      Izbacili su Artifact prije 4 godine, i koliko god i meni bilo mrsko što više ne rade na igrama kao nekoć, ne duguju ni tebi, ni meni, niti ostalima išta po tom pitanju i mogu raditi što žele. Očito je da im je Steam izvor masovnog profita te da su fokus skrenuli na razvoj tehnologije, ne na izradu video igara.

    • GTA222

      @BeLLicus, 05.12.2022 - 11:39

      Ah problem je malo i struktura njihova nutarnja gdje netko da ideju za projekt i starješina odma to sasiječe u korijenu i onda sve stane i ne može ništa da se dovrši, iskreno čudi me da je Half Life Alyx uopće izašo.

  • Benjamin Scrool

    05.12.2022 - 14:29

    Niko neće?

    E onda ću ja morat:

    Please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please please make it happen!

  • Phoenix striker

    05.12.2022 - 15:39

    Nemam ništa protiv ostalih igara od Valve-a ali postali su jako neozbiljni zbog HL3. Ne treba nam nikakva revolucija u gejmpleju, nek izbace igru nalik HL2 i svi će biti zadovoljni, samo nek završe započetu priču i cliffhangere koje su ostavili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?