HCL.HR

Već se radi na šestoj ekspanziji World of Warcrafta

ToxarE 12.11.2013.   •   8 komentara


Nedavno najavljena ekspanzija Warlords of Draenor neće biti i posljednja. Blizzard je potvrdio kako se već radi na ekspanziji koja će doći nakon nje.

Mike Morhaime iz Blizzarda je u intervjuu za Polygon potvrdio kako se već radi na šestoj ekspanziji za i dalje popularni MMORPG World of Warcraft. Ta potvrda dolazi tek tri dana nakon što je Blizzard na BlizzConu najavio petu ekspanziju, World of Warcraft: Warlords of Draenor.

Morhaime je objasnio kako nikada prije nisu paralelno radili na dvije ekspanzije, ali kako su tražili načine da mogu tako raditi u budućnosti. Sada su očito spremni za takav paralelan razvoj, a plan im je, kaže Mohraim, izbacivati ekspanzije znatno brže nego prije kako bi održali trenutne igrače zainteresiranima za igru te privukli stare igrače nazad u svijet Warcrafta.

“Shvatili smo da ih moramo izbacivati brže nego u prošlosti, stoga smo investirali u razvojni tim i druge resurse kako bi to mogli ostvariti”, rekao je Mohraim. Inače, u osam godina koliko je igra na tržištu, izbačene su svega četiri ekspanzije.

Prema nedavnom financijskom izvještaju Activision Blizzarda, World of Warcraft je zabilježio pad broja pretplatnika ubrzo nakon što je malo skočio zbog izlaska četvrte ekspanzije, Mists of Pandaria. Svejedno, i dalje se radi o iznimno popularnom naslovu – u ovome trenutku igra ima oko 7,6 milijuna pretplatnika.

Komentari (8)

  • RaZiii

    12.11.2013 - 17:42

    Ludi su, 100 lvla, jedva dodem do lvl 80. Kamoli do 100, a kasnije mozda i do 125. Glupost!

    • Budoka

      @RaZiii, 12.11.2013 - 18:50

      Ali pazi, sa ovom ekspanzijom svatko će dobit jednog lika sa instant boostom na 90. level ili će se moć postojeći lik boostat na 90.

  • Aves

    12.11.2013 - 18:22

    Ima neko link od priložene slike uz članak, samo da je veća? ^^ Hvala.

  • Red Falcon 2

    12.11.2013 - 18:53

    Za petu i šestu ekspanziju se vjerojatno trebaju imati svi prošli World of Warcrafti. Dakle samo stari igrači mogu igrati ove igre. Koji su to debili iz blizzarda kada ovo rade.

    • kmarkecGamer

      @Red Falcon 2, 13.11.2013 - 18:00

      ekspanzija znaci prosirenje tj ne mozes dobit prosirenje igre ako nemas igru da ga jebes

    • Dell Fagor

      @Red Falcon 2, 19.11.2013 - 02:43

      dakle battle chest tj osnovni paket ima u sebi vanilu,bc,wotlk i cata… znaci treba ti mist i onda ovo

  • lignja13

    12.11.2013 - 20:56

    ma bezveze..igra je simplificirana do krajnjih granica..boostanje lika na 90 lvl po meni nije dobra stvar jer odmah dobiješ sve abilityje, dok kod levelanja od 1. levela polako upoznaješ svoju klasu i učiš kako ju igrat..isto tako, ja se ne bih mogao vezat za lika kojeg odmah boostam na 90lvl, jednostavno nije moj proizvod..s druge strane warlords bi trebao donijet par solidnih stvari, opet će biti tu oni koji će njih voljet i oni koji neće, tako to ide..ali u svakom slučaju svaka čast blizzardu što već tolike godine drži igru živom i svake godine izdaje novi sadržaj, dodatke….a o priči da ne govorim, definitivno nešto najbolje iz gaming svijeta uopće..

    • Budoka

      @lignja13, 13.11.2013 - 07:53

      Boostanje lika ja vidim kao dobar trik kojim će privuć onaj dio ljudi koji bi htjeli zaigrat iliti isprobat novi content a neda im se levelat. Slažem se s ovim vezivanjem za lika, ali dosta ekipe ionako samo leti kroz questove i mape kako bi što prije stigla do najvišeg levela tako da njima to i nije problem, plus ekipa koja cijelo vrijeme igra i ima dosta high level charactera njima će ovo doć kao bonus da isprobaju klasu koju možda još nisu…

      No mene zanima koliko će to brže izbacivanje ekspanzija biti? Zadnje 3 su došle nakon 2 godine pa pretpostavljam da će ubuduće biti godina i pol/godina?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?