HCL.HR

VIDEO: FIFA 16 donosi rasplesanog Messija

Zoran Žalac 02.07.2015.   •   13 komentara


Messi je EA Sportsu pokazao kako se to dribla bez doticaja s loptom kako bismo isto mogli izvesti u novom izdanju FIFA serijala.

U novom promotivnom videu za Fifu 16, zvijezda s naslovnice, Leo Mesi, malo si je „Bailando solo“ kako bi rekao Jole. Naime, Messi je progovorio o tome kako uspijeva zavarati protivničke igrače prije nego uopće dodirne loptu. Dribling bez lopte ujedno je i jedan od glavnih noviteta ovogodišnje Fife, pa poslušajmo što o njemu kaže mali Argentinac.

FIFA 16 kreće s driblanjem 24. rujna na PC, PS4, XBO, PS3 te X360 platformama.

Komentari (13)

  • Mr.Beanbastic

    02.07.2015 - 12:18

    Ponovno su me zarazili, a obecao sam si da cu ignorirati Fifu ove godine… 😛

    • budokai_x

      @Mr.Beanbastic, 02.07.2015 - 15:23

      odbrana ce biti bolja na fifi 16 tako su izjavili pa ćemo vidjeti

  • Pero Zdero

    02.07.2015 - 13:01

    Ako je dribling među glavnim novitetima, onda ostajem na fifi 15. Bolje da obranu poboljsaju da ne bude ko u 15 da ti može s jednim igracem kroz obranu slalom raditi. Ne kazem da svi to rade i mogu ali zna se desiti da moja obrana jednostavno ostane zbunjena i po tom pitanju fifa 14 mi je bolja.

  • SUPER ANTRAVEC

    02.07.2015 - 13:10

    Fifa 14 je bila dobra s Fifom 15 sam malo bio razočaran prema pitanju igre.Nadam se da če 16 biti mnogo bolja.

  • josipr

    02.07.2015 - 14:20

    meni je fora makar je i fifa 15 još uvijek dobra igra

  • Memphis

    02.07.2015 - 15:55

    Fifa kao Fifa. Uvijek obara. U Fifi 15 nije bilo nekih prevelikih inovacija (čak i ne treba). Ali svejedno lijepo je vidit nešto novo nekad. Nadam se da će i ove godine nadmašit PES 🙂

  • IaMarmageddoN

    02.07.2015 - 16:40

    Badava im bolji dribling ako kao što znaju oni koji igraju Fifu i ovakav dribling kakav je nema mnogo poteškoća da se prođe obrambeni igrač. AI obrane treba ujednačiti sa AIjem napada a za golmana treba unijeti novitet- tipku koja ga vraća iza i tako bi ja kao igrač mogao barem neki sitni način imati da se mogu obraniti od nebuloznih udaraca koji su sa preko 30 m. Mislim, u redu, nisam glup i znam da se takvi golovi svakodnevno dešavaju u svijetu ali u modu poput FUTa, pa i drugim modovima htio bi da ja imam više kontrole oko toga jer tam jedna utakmica može odlučiti nama istinskim fanovima mnogo. Kako postoji tipka za slanje golmana na loptu tako ne bi bilo loše da se osmisli neka kontrola koja ga šalje ispod vratnice ili da se nešto napravi na način da kao što treneri u stvarnosti viču da se pazi udarca sa daljine ta kontrola napravi to da ja kao onaj koji kontroliram svoj tim (znači, trener- igrač) imam tu mogućnost napraviti pa da se spasim i svakog petog gola na taj način. Sve drugo u Fifi 15, ljudi, je kao da sam im ja dao kalup i oni su 98% stvari pogodili u žicu. 14ica mi je bila užas jer su forsirali onu usranu komandu povlačenja(guranja i udaranja) igrača i jednom kada te neki obrambeni igrač počeo tako mlatiti napad je bio izgubljen. Fifa 15 kakva je treba vrlo malo poliranja da bude igra kakva je meni u ovom trenutku dovoljna dobra i u njoj ima mjesta učenja, napretka, realnosti, arkade, zabave i pametne modove te što možeš u igru unijeti dovoljnu razinu sebe da (makar to svi kažemo mnogo puta) ipak ja na kraju krajeva dovoljno odlučujem o ishodu utakmice a ne sama igra, a može utjecati raznim skriptama i drugim glupostima! Hvala.

    • movie

      @IaMarmageddoN, 03.07.2015 - 17:35

      U fifi15 silovanje igrača doseglo je vrhunac. Povlačenje, trganje i bacanje su postali umjetnost igre i način kako efikasno obraniti gol bez odgovarajuće kazne. Nogomet su pretvorili u ragbi. OK, povlaćenje postoji ali majstore svako povlačenje je nesportska igra koja se kažnjava kartonom. ovisno o situaciji žutim ili crvenim. No u fifi je to način kako se bez kazne obraniti od protivničkog napada. što se golmana tiče, slažem se katastrofa ali na PS4 imaš mogućnost u svakom trenutku preuzeti kompletnu kontrolu nad golmanom pa ga šeatati po golu kako hoćeš. Znači kako prebacuješ kontrolu na bilo kojeg igrača tako možeš i na golmana.

    • IaMarmageddoN

      @IaMarmageddoN, 03.07.2015 - 20:29

      Ne slažem se uopće. Branjenje u 14ici je bilo toliko jednostavno da tamo nisi imao šanse čim ti je obrambeni igrač došao do tebe. U Fifi 15 uopće nema "silovanja" kako ti kažeš, baš suprotno. Ako u pravi trenutak napraviš prave stvari možeš i kao napadač i kao obrambeni igrač doći do lopte. To je najveća razlika u odnosu na katastrofalnu 14icu- prava kontrola u pravo vrijeme puno više toga donosi ili ti otima onda kada zezneš. Za Fifu 15 nisam nikad zažalio što sam ju kupio i za PC i za PS4, a za Fifu 14 sam baš zbog toga što sam gore naveo zažalio puno puta što je uopće igram. A to što je AI sudaca glup, a znaš da je, (jer oni niti ne puste prednost kada treba niti ne sude faulove koje trebaju i još mnogo toga) stvara mnogo veći problem jer oni su ti (tj. igra je ta) koja bi pretjerano udaranje po određenim komandama za udaranje trebali nešto poduzeti. Ali opet, ponavljam, mnogo puta se možeš "obraniti" od tih obrambenih igrača ako znaš kako i ako imaš igrača koji to može (a ima više načina).

    • Mr.Beanbastic

      @IaMarmageddoN, 04.07.2015 - 08:52

      U potpunosti se slazem, u Fifi 14 je guranje bila inovacija, pa nisu to usavrsili kako treba, a u Fifi 15 je to tocno napravljeno kako treba. Osobno mi je Fifa 15 bolja jer je usavrsenija, iako Fifa 14 ima vise inovacija.

  • Igi

    04.07.2015 - 07:44

    a kako das gol sa 30m npr puknes kocku i R" drzis ili??
    i kako sutnut po golu ali po podu kad napadas

    • IaMarmageddoN

      @Igi, 04.07.2015 - 08:37

      Gle, Igi, ja sam siguran da bi se ti bolje osjećao da to sam shvatiš. Imaš trening i tamo isprobavaj razne mogućnosti… Sa daljine imaš 3 načina, znači sve osim triggera za LOB a za udarac po podu trebaš dovoljno slabo udariti i tu ti treba opet jedan trigger. Opet, kako baš nema više od 4 tih triggera (znači L1 L2 R1 R2) stvarno bi mogao sam shvatiti što se sa čime radi. Ako ne, imaš vrlo dobre tutoriale na youtubeu. Ja preferiram Ovvya, on je jednostavno jedan od najboljih igrača koje sam vidio. Ako ti se ne da istraživati pošalji mi poruku na PM pa ću ti odgovorit na što te zanima.

  • bobrock55

    10.07.2015 - 10:17

    fifa i pes se natječu tko će biti retardiranija i debilnija glupost od igrice. Ovaj novi pes, nevjerojatno kako je debilan. I sve je uvijek namješteno protiv tebe. I samo ti dolaze 1 na 1. Fifu su s tim iskopirali.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?