HCL.HR

VIDEO: Pogledajte priču o Prosperu, SF igri koju Valve nikada nije završio

Stjepan Fikter 21.07.2014.   •   1 komentara


ValveTime Yotube kanal u trećoj epizodi Database serijala otkriva detalje o Prosperu, prvom otkazanom Valve naslovu koji se razvijao u isto vrijeme s Quiverom, igrom koja je postala Half-Life.

Prekidanje razvoja igara u gaming industriji nije ništa novo niti neobično. Projekti se mogu ugasiti zbog puno različitih razloga, a ovaj put, Youtube kanal ValveTime pripremio je u trećoj epizodi svog Database serijala priču o Prosperu, jednom od dva naslova koji su bili u izradi kada je Valve osnovan 1996. godine.

Ova epizoda predstavit će nikad prije viđene screenshote, a tu su i citati od Marc Laidlawa, pisca koji je osmislio radnju za Half-Life serijal. Ukratko, kada je studio bio osnovan, u izradi su imali Prospero i Quiver koji je evoluirao u Half-Life. Prospero je započet kao naslov iz trećeg lica s elementom istraživanja i snažnom radnjom, da bi se kasnije postepeno počeo oblikovati kao MMO igra.

Ono što je interesantno, upravo su neke ideje ovog naslova zaživjele u drugim Valveom igrama te su iskorištene i za kreiranje Steama. Neke od Steamovih značajki, poput liste prijatelja, server browsera i mogućnosti preuzimanja levela su prvobitno bili zamišljeni kao Prosperova gameplay jezgra. Čak je i određeni sadržaj koji je bio namijenjen igri iskorišten 16 godina kasnije za Portal 2 puzzle editor, a i možete saznati kako je lambda simbol završio u Half-Lifeu.

Da ne duljimo više, pogledajte video koji je pripremila ValveTime ekipa i uživajte u ovom komadu povijesti.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?