HCL.HR

VIDEO: Prvi prikaz nove Zelda igre za Wii U

ToxarE 10.06.2014.   •   11 komentara


Kao što smo svi pretpostavljali, Nintendo je na ovogodišnji E3 donio novu Zelda igru za Wii U, ali nisu joj dali ime, a prvi trailer je samo navlakuša.

Glavna zvijezda Nintendove E3 predstave bio je premijerni prikaz nove Zelda igre za Wii U, one koja ima potencijal nagnati novi val kupaca ravno prema Wii U konzoli. No ako ćemo iskreno, taj prvi prikaz in-game snimki trajao je kraće nego smo se nadali. Dobro, slično je izveo i Sony s Unchartedom 4 te nekim drugim igrama – valjda svi oni zajedno misle da je popularno igrat se s našim živcima.

Bilo kako bilo, nova Zelda dobila je svojih nekoliko minuta slave tijekom Nintendove prezentacije, rečeno je da će biti otvorena svijeta, a prikazane in-game snimke djelovale su zaista lijepo. Link na konju usred bijela dana, trava vijori na vjetru, planine u pozadini i neprijatelj koji vreba iza ugla. Uostalom pogledajte sami za sebe kroz sljedeći isječak s Nintendo Digital Eventa. Čim službeni trailer bude dostupan, gledate ga na HCL-u. Potvrđeno je još samo da igra dolazi 2015-te godine.

Prebacite na 1:34 za prikaz igre. UPDATE: Upravo je stigla i objava za novinare s ponešto više detalja o igri.

“Najnovije izdanje u franšizi, na rasporedu za izlazak tijekom 2015-te, predstavlja prvi uistinu otvoreni svijet u igri iz serijala.”, kaže objava.

“Igrači mogu slobodno istraživati Hyrule Field ili se otisnuti na put po stazi do udaljenih planina ako žele. Igrači mogu otići do bilo koje lokacije koju mogu vidjeti u bilo kojem smjeru. To je jedan od načina na koji ova igra razbija norme franšize i predstavlja nove načine igranja.”

Komentari (11)

  • mali stefek

    10.06.2014 - 18:46

    Meni ovo izgleda fenomenalno, ne da sam sumnjao, ali ovo će biti VRH 😀

  • apenac

    10.06.2014 - 19:07

    bit će se teško odlučiti šta uzeti PS4 ili Wii U

    • mali stefek

      @apenac, 10.06.2014 - 19:23

      čini se da će biti tako :/

  • q3clay

    11.06.2014 - 05:25

    mislim da ce morat past wii u za ovo :O

  • mali stefek

    11.06.2014 - 11:51

    Koja je razlika između in-game snimke i CGI? :O

    • Ementaler

      @mali stefek, 11.06.2014 - 13:43

      Kad kažemo da je neki video 'in-game' to je onda snimka iz nečega što se inače odvija unutar igre, što se odvija u realnom vremenu dok konzola/PC upotrebljava svu svoju snagu da to u realnom vremenu procesira i prikaže igraču. To su snimke koje pokazuju kako igra zapravo izgleda kada se igra. CGI se kao termin u ovom kontekstu koristi za promotivne trailere ili videe unutar igre koji su upravo to – posebno lijepi, ali prethodno renderirani videi, samo animacije koje se ne izvršavaju u realnom vremenu na konzoli/PC-u kroz neki engine i koje onda mogu izgledati mnogo, mnogo bolje od same igre.

    • mali stefek

      @mali stefek, 11.06.2014 - 14:28

      aHa. hvala! Zbunio sam se malo kada si napisao da je Sony slično izveo sa Unchartedom 4, jer tamo sam vidio da je to nešto što neće biti igrivo u ovoj generaciji igara. Znači ono je CGI, a Zelda je in-game. Wauu, onda će to biti baš to wauuu…
      Čini mi se da je to nešto između Twilight Princess i Skyward Sword, to će sigurno biti najbolja Zelda do sada. Kako god bilo sa Wii U, mislim da će igraći koji će kupiti Wii U dobiti najbolje igre koje je do sada Nintendo izdao za kućnu konzolu, počevši od Mk8. :))

    • Ementaler

      @mali stefek, 11.06.2014 - 14:57

      Kažu da je Uncharted 4 prezentacija isto bila in-game., tj. za Uncharted kažu da je to bilo 'in-engine', ali da te ne bunim – to najčešće znači isto što i "in-game".

  • mali stefek

    12.06.2014 - 12:58

    Eto dobio sam odgovor 🙂
    Aonuma has now clarified twice that the footage shown was not rendered and in fact a scripted event made up entirely of in-game assets. This is what the game will look like when it is being played.
    Znači to je bio gameplay, wauu, definitivno sam fan Zelde, i ovo me oborilo sa nogu.
    Vidio sam svakakve igre, ali ovdje vidim predobre efekte i art-stil za koji su se odlučili. 🙂
    Šteta što nema više komentara da čujem i druga mišljenja 🙁

  • stajke

    12.06.2014 - 14:00

    au, prelepo ovo izgleda.

  • Njec

    23.06.2014 - 10:09

    Divota [3

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?