HCL.HR

VIDEO: Prvi Steam Machine uređaji u rukama beta testera

nebel 16.12.2013.   •   1 komentara


Valve je poslao 300 prototipova Steam Machine računala/konzola sretnim beta testerima, a neki od njih odmah su uposlili svoje videokamere i fotoaparate.

U petak prošli tjedan Valve je poslao 300 prototipova Steam Machine računala u ruke sretnih beta testera. Budući da se radi o običnim ljudima (čitaj: korisnicima Steama koji su se prijavili za beta testiranje) poput mene i vas, a i budući da Valve očito ne zabranjuje takvo ponašanje, odmah su se uhvatili svojih fotoaparata i videokamera te počeli dijeliti detalje o tim uređajima putem interneta.

Corey Nelson jedan je od 300 odabranih kojima je vikend uljepšala Valveova “konzola”, a njegov video raspakiravanja uređaja iz čvrste drvene kutije u kojoj je došao brzo se počeo širiti internetom pa sada ima preko 300 000 pogleda. Pogledajte ga ispod.

Što se tiče komponenti u ovim Steam Machine prototipovima, postoji nekoliko mogućih kombinacija:

GPU: ovisno o modelu- NVidia Titan, GTX780, GTX760 ili GTX660
CPU: ovisno o modelu – Intel i7-4770, i5-4570 ili i3
RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB DDR5 (GPU)
Hard disk: 1TB/8GB Hybrid SSHD
Napajanje: Internal 450w 80Plus Gold
Dimenzije: približno. 12 x 12.4 x 2.9 inča

U međuvremenu je gospon Nelson objavio još nekoliko videa. Otkrio je kako njegov Steam Machine ispod metalnog poklopca s 300 rupica (jedna za svakog beta testera) skriva grafičku karticu GTX 780 i Intel i5-4570 centralni procesor uz 16GB RAM-a. Osim toga, uspješno je instalirao Windowse uz SteamOS na računalo, ali naravno na odvojene hard diskove. Kaže da putem BIOS-a može mijenjati primarni boot hard disk, bar što se tiče ovog prototipa. Upravo putem Windowsa testirao je svoju “mašinu” u 3D Marku, provjerite koje rezultate je dobio kroz sljedeći video.

Ako želite vidjeti kako Valveova mašina za igre u dnevnom boravku izgleda ispod haube, Corey je mislio i na vas. U sljedećem videu možete vidjeti kako otvara računalo i pronalazi kako su sve te snažne PC komponente postavljene u relativno maleno kućište.

Naravno, uz sam Steam Machine, Corey je dobio i Steam Controller – onaj neobični kontroler kojime se Valve nada omogućiti igranje potpune biblioteke Steam igara bez miša i tipkovnice. On neće biti ekskluzivan za Steam OS, već će uredno raditi i na Windowsima, a upravo to demonstrira vam Corey u sljedećem videu.

Za bolji pogled na “mašinu” i taj posebni kontroler, provjerite ovaj Tumblr blog, a šanse su da će i Corey izbaciti još pokoji novi video pa svakako nastavite pratiti i njegov YouTube kanal.

Naravno, još je sve u beta fazi pa nije poznato kako će izgledati konačni Steam Machine uređaji, no znamo da će Steam Controller imati mali ekran osjetljiv na dodir u sredini, umjesto plastike koja se tamo nalazi. Kako vam se čini za sada?

Komentari (1)

  • gta24

    16.12.2013 - 14:52

    nice 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?