HCL.HR

VIDEO: Znanost i gaming donose VR simulaciju koja ispunjava snove

Igor Belan 26.09.2015.   •   2 komentara


Profesor Bülthof na minhenškom Institutu za biološku kibernetiku inače radi na robotima koji unaprjeđuju industriju. No, uz sve pristupačniju VR tehnologiju napravio je nešto o čemu mnogi sanjaju.

Znate li što je cable robot? Ne brinite, niste propustili nikakvu informaciju previše bitnu za vaš život. Cable robot je mehanizam sastavljen od gibajuće platrofme pričvršćene kabelima za precizno raspoređena vitla. Ukratko, ta se platforma može slobodno micati u 3D prostoru i pametnim balansiranjem prenositi teret.

To se inače koristi u avionskoj industriji i pri sličnim velikim projektima, ali profesor Heinrich Bülthof sa njemačkog Instituta za biološku kibernetiku dosjetio se da bi mogao sastaviti jednu takvu platformu sa sjedištem za osobu koja bi na glavi imala VR uređaj. Tako je, virtualna stvarnost je time postala još korak bliže… stvarnoj stvarnosti? Ma, zaboravite.

Naravno, jedini je problem što vam za nešto ovakvo vjerojatno trebaju milijuni kuna, tim znanstvenika i ogroman zatvoreni prostor. Uglavnom, ne pokušavajte kod kuće.

Meni je osobno već Blue Tornado u Gardalandu granica koju ne namjeravam preći, ali uzbuđuju li vas ovakvi projekti? Biste li se provozali jedan đir u Flight Simulatoru sjedeći na ovom čudu?

Komentari (2)

  • MaliMicek

    26.09.2015 - 10:27

    Definitivno bih se provozao 🙂

  • lucho-CRO

    26.09.2015 - 16:39

    Uff prostor i volju imam, jos samo tim i materijal haha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?