HCL.HR

Virtualnu utrku Formule 1 pratilo je 350 tisuća gledatelja

Lovro Maroševac 24.03.2020.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Velika nagrada Bahraina morala je biti odgođena, stoga su čelnici F1 dogovorili s vozačima da će odvoziti virtualnu inačicu utrke.

Prošlog vikenda održano je virtualno natjecanje u F1 2019 kako bi se nadomjestilo otkazivanje onog stvarnog. Iako je prvotno obećano da će virtualnu Formulu 1 voziti svi vozači stvarnog natjecanja, to se ipak nije dogodilo. Od aktivnih vozača Formule 1 mogli smo vidjeti samo Landa Norrisa i Nicolasa Latifija. Uz njih, vozila su još neka imena iz nižih rangova Formule i esport svijeta te bivših vozača F1 i ostalih poznatih ljudi.

Vozač Mclarena Lando Norris cijeli je ovaj događaj prenosio na svom Twitch profilu. U jednom trenutku imao je 104 tisuće gledatelja, a preglednost mu se redovito držala na nekih stotinjak tisuća. Osim njega, prijenos uživo omogućili su službeni profili Formule 1, Sky Sporta i ostalih vozača-igrača. Sveukupno je F1 2019 na svim kanalima pratilo 350 tisuća ljudi, što ju je učinilo jednom od najgledanijih videoigara tog dana.

Inauguralnu virtualnu Veliku nagradu Bahraina osvojio je Guanyu Zhou. Vozač Formule 2 nastupio je za Renault i vrlo lijepom vožnjom stigao do pobjede. Valja napomenuti kako se utrka ipak nije održala na 50% ukupnih krugova, već su organizatori odlučili prepoloviti tu odluku, stoga se vozilo samo njih 14 od 28, koliko je prvotno bilo zamišljeno.

Većina reakcija na virtualnu utrku je pozitivna, no mora se priznati kako se ekipa iz Codemastersa pomalo osramotila. Razni bugovi i rušenja donijeli su probleme mnogim vozačima. Lando Norris više je vremena provodio pokušavajući pokrenuti igru, nego vozeći utrku.

Budući da situacija oko koronavirusa ne jenjava, nova utrka na rasporedu je za dva tjedna. Tako ćemo 5. 4. moći uživati u Velikoj nagradi Australije. Vjerujemo kako će tada voziti barem duplo više vozača Formule 1, nego je to bilo u Bahrainu.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Chronosus

    24.03.2020 - 13:46

    Ovo je bilo dosta bugovito tehnički, ali kad je funkcioniralo bilo je zbilja zabavno. Borba između Hulkenberga i Dine Beganovića je bila fenomenalna, kao i probijanje Broadbentova sa začelja.
    Uz to rodio se meme – Landobot (Norrisa je izbacilo iz utrke prije starta pa je većinu utrke odvozio bot).
    Nije uopće loše za pogledat u nedostatku prave stvari.

  • NiKra95

    24.03.2020 - 20:41

    Nadao sam se većem odazivu F1 vozača, kad sam vidio da ih je mali broj, izgubio sam volju za gledanjem. Kvalifikacije gledao na yt kanalu s isključenim zvukom, i pri kraj se prebacim na Norrisov twitch stream i tu mi je mnogo zanimljivije bilo pratiti, iako on dobrim dijelom nije ni vozio. Kao što kaže kolega iznad bilo je dosta problema tehničkih, što je dodatno ubijalo volju za gledanjem, ali opet bez prave F1 i ovo je dobro da se dešava, već ništa.

  • NikolaR

    25.03.2020 - 11:17

    Nista nije cudno igram igru skoro svaki dan nema dana da mi ne zasteka pre starta trke ili zaglavi neki od vozaca i cekas pola sata na start. Codemasters imaju te bagove godinama nista nisu popravili kao ni ove.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?