HCL.HR

Formula 1 će se ipak voziti… virtualno

Lovro Maroševac 20.03.2020.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Virtualne utrke održavat će se umjesto onih odgođenih i otkazanih, što znači da ćemo ovakve egzibicije gledati minimalno do šestog mjeseca.

Širenje koronavirusa obustavilo je sve važne aktivnosti u svijetu sporta. Velika nagrada Australije trebala se voziti prošli vikend, ali je otkazana zbog već poznatog razloga. Puno prije toga, VN Kine je odgođena, a isti tretman doživjeli su Bahrain, Vietnam, Nizozemska i Španjolska. Monaco je prvotno trebao biti odgođen, ali je kasno sinoć ipak odlučeno da će biti otkazan.

To znači da su ljubitelji Formule 1 ostali bez utrka do kraja petog mjeseca. Ipak, F1 se pobrinula da fanovima ne bude dosadno u ovom periodu. Dogovoreno je sa svim vozačima kako će virtualno voziti utrke u terminima u kojima bi se one odgođene/otkazane inače trebale održati. Iste će se voziti u F1 2019, a prva na rasporedu je Bahrain i to već ove nedjelje.

Prva virtualna utrka sezone trebala bi imati sve vozače u ulozi igrača, iako je navedena mogućnost dolaska nekih poznatih lica iz F1 esporta. Budući da ne igraju svi vozači F1 2019, svatko će moći odabrati vlastita pomagala kako bi se lakše snašli u, za njih, novoj okolini. Utrke će se voziti na 50% od ukupnih krugova, što znači da će Velika nagrada Bahraina imati njih 28. Kvalifikacije će se odvijati u punom mahu, odnosno neće biti skraćene.

Sve skupa trebalo bi trajati oko sat i pol vremena. Virtualna sezona prenosit će se na službenim profilima Formule 1 – Twitchu, Facebooku i YouTubeu. Staze poput onih u Vietnamu i Nizozemskoj bit će zamijenjene alternativnim, pošto te dvije nisu unutar F1 2019 igre. Očekuje se kako će ovaj događaj trajati minimalno do kraja petog mjeseca, a postoji mogućnost produljenja, no sve će ovisiti o situaciji oko koronavirusa.

Komentari (2)

  • MedoZidov

    20.03.2020 - 16:53

    🙁

  • vragec25cro

    20.03.2020 - 18:27

    Lol.Timovi imaju para nek im slože vr simulator 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?