HCL.HR

Vita se prodaje u skladu s najnižim očekivanjima

Renato Pedišić 10.01.2013.   •   6 komentara


Prodajni rezultati PlayStationa Vite nisu pretjerano pozitivni, ali predsjednik Sonyja tvrdi kako ipak ulaze u sferu očekivanoga te kako očekuje dugoročno bolje rezultate.

Dugo očekivana nova generacija Sonyjevih handheld gaming uređaja, imena PlayStation Vita, trebala je biti bitan konkurent Nintendovom 3DS-u, ali i raznim proizvođačima smartphone uređaja koji svojim uređajima ciljaju na casual gaming scenu. No manjak zainteresiranosti third-party developera za proizvodnjom kvalitetnih naslova te relativno visoka cijena same konzole uzrokovali su slabe prodajne rezultate Vite.

Kazuo Hirai, CEO Sonyja, unatoč tome tvrdi da su prodajni rezultati i dalje u sferi očekivanoga, ali priznaje da se nalaze na njenom nižem kraju. Hirai ipak predviđa dugoročno bolju prodaju Vite u razdoblju od pet do deset godina, nadajući se polaganom porastu popularnosti kakav je doživio i PlayStation 3.

Mi se osobno nadamo vidjeti što više kvalitetnih naslova za Vitu u budućnosti, a u svrhu ispitivanja javnog mijenja, pitamo vas: Imate li Vitu i jeste li zadovoljni svojom kupovinom?

Komentari (6)

  • CroDruid

    10.01.2013 - 18:09

    Na Viti bi volio samo Uncharted odigrat…a ima li uopće nešto drugo na njoj? ^^

  • adycro

    10.01.2013 - 21:57

    Mozda ce biti jos hitova na njoj..zasad je premalo..ali definitivno ovo je igra u pokretu..dok su bili mobilteli na 2d igrama ovo je funkcioniralo po meni a sad svaki mobitel ima android i podrzava mnostvo igara i zast onda da kupujem ps vitu…zar nije bolje kad si doma uzet ps3 i igrat nego vitu ili pc a u pokretu danasnja mobilna tehnologija je itekako narasla tako da mi nema smisla uz mobitel koji su sve veci u pokretu jos i nosat konzolu.

    • grgoljblaster

      @adycro, 11.01.2013 - 10:07

      Jos kad se pojave Tegra 4 uredjaji, mobilne igre ce izgledom biti jednake ili cak bolje od Vite. Samo da se proizvodjaci igara za Android malo uozbilje i shvate da neki od nas su spremni da zakucaju i po 5 sati pred malim ekranom i da zelimo nesto ozbiljnije od kratkih zezalica.

  • lukaa712

    10.01.2013 - 22:54

    ja bi sebi uzimo, ima dobrih igara, ali cijena nije normalna.

  • l)oolvl

    11.01.2013 - 15:41

    nemam vitu ali imam PSP i puno mi je bolji od 3DS-a. Tako da predviđam rast prodaje viti čim kriza u svijetu malo prođe jer ipak je još uvijek preskupa iako ima vrhunsku tehnologiju i mogućnosti u sebi. Mislim da će proći još dosta vremena prije nego se bude na mobitelima moglo tako kvalitetno igrati

  • SonOfOsiris

    18.01.2013 - 01:38

    Ima dobrih igri, samo da cijenu spuste, a mogao bi slim ubrzo izać

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?