HCL.HR

Vlasnik League of Legendsa lansirat će digitalnu platformu WeGame koja će se natjecati sa Steamom

Zoran Žalac 17.04.2017.   •   6 komentara


Vlasnici najunosnije igre na svijetu uskoro će preimenovati najpopularniju platformu za PC igre u Kineza te ju lansirati na globalnom tržištu.

tencent-wegame

Steamu ne fali konkurencije jer digitalne PC igre možete kupiti i na GOG.com, Originu, Uplayu, Windows Storeu, Twitchu i sličnim destinacijama, a onda imate i sivu zonu G2A, Kinguina i ostalih (pre)prodavača. Iako je Steamova ponuda još uvijek najveća, konkurencije je svakim danom sve više, a do sada stiže i najozbiljnija prijetnja – “made in China”.

Naime, izdavačka kuća Tencent, u čijem su vlasništvu tvorci League of Legendsa i Clash of Clansa, planira lansirati svoju platformu za digitalne PC igre. Platforma je već postojeća i zove se Tencent Games Platform, no za zapadna tržišta bit će poznata kao WeGame. Ako se pitate zašto predstavlja konkurenciju Steamu, odgovor je u broju aktivnih korisnika. Steam ih broji oko 125 milijuna, a Tencent Games Platform samo u Kini ima preko 200 milijuna korisnika.

Do sada su se na toj platformi distribuirale uglavnom F2P igre poput League of Legendsa i FIFA Online 3, te je na prodaju bilo svega nekoliko igara poput Cities: Skylines te Stardew Valley. Do kraja ove godine na platformi bi se trebalo naći preko stotinu igara, a detaljniji planovi o ekspanziji na globalno tržište bit će otkriveni 20. ovog mjeseca.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Dragan[MKD]

    17.04.2017 - 18:31

    125mil vs 200mil. 🙂 Ponekad se zapitam samo koliko je to kinesko trziste, naravno potpire gi i drzava i stranka, tako da blokira poznate servise, kao Google, Netflix i slicne, pa eto postale se divove, pred se mislim da Baidu (najbolji search engine na svjetu), Tencent vlanik QQ i Weibo platforme bez koji ne moze funkcionirati ni jedan kinez, naravno i Alibaba za kojoj ne treba nikakvno objasnjene, LeTv kako konkurencija na Netflix, iQiyi za 4K sadrazaje, Taobao za soping itd. Oni ni nemaju potrebu za zapadno trziste, dok sam imao Xiaomi i bio na kineski rom instalirao sam neke Tencentove igre i moram reci da prave super zabavne igre, a vidi se da targetiraju Kinu kad nisu se ni potrudile da prevedu igru na Engleski, a zanimljivo je to sto Tencent posjeduje 25% iz Activision-Blizzarda. Mislim bas znaju donosit dobre poslovne odluke.

  • mRnjauu

    17.04.2017 - 19:29

    Idemo sad za svaku igru imati poseban luancher a kao plus cemo nadodati i gamemode koji se za svaku tu igru treba posebno nariktavati.

  • Black op

    17.04.2017 - 20:22

    Ima li ovo ikakve veze sa WeChat?Steam definitivno nema konkurencije.

    • TwinIon

      @Black op, 17.04.2017 - 22:04

      Tencent je vlasnik. WeChat, WeShare, i te fore su dobre aplikacije

  • IvanHR

    17.04.2017 - 20:25

    Budimo realni,svi dobro znaju da valve dobro zarađuje na steamu pa su tako svi počeli kopirati steam.

  • CoBE10

    18.04.2017 - 15:57

    Ovo je isto kao da sad neko uzme da kopira Facebook. Mislim moze ali dok on dostigne ono sto je Facebook , Facebook ce se unaprijedit jos vise tako da ga samo mogu pratiti a ne mogu ga prestici.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?