HCL.HR

Voditelj Gears of War studija prelazi u Blizzard i upravljat će Diablo franšizom

Zoran Žalac 06.02.2020.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Vodstvo Blizzarda od idućeg mjeseca dobiva pojačanje. Jedan od kreatora Gears of War serijala od tada će upravljati Diablo franšizom.

Jučer smo dobili nenadanu vijest da iz Rockstara odlazi dugogodišnji su-osnivač i glavni scenarist Dan Houser, a danas pak imamo vijest o “transferu” između dvije velike franšize. Microsoftov Rod Fergusson, koji je upravljao Gears (of War) serijalom nakon trojke, najavio je kako napušta ekipu The Coalition te će se zaputiti u Blizzard. Ondje će Fergusson nadgledati razvoj Diablo franšize.

Nepoznati su detalji kako je došlo do ovoga transfera – tko ga je inicirao i koliko će Fergusson financijski biti opskrbljen za promjenu radnog mjesta. Zna se samo da on ima impresivan životopis jer se može pohvaliti da je između ostaloga radio na igrama kao što su Counter-Strike, Unreal Tournament 3, BioShock Infinite i druge.

Blizzardu je takav kadar zaposlenika u zadnje vrijeme itekako potreban. Tvrtku su prošle godine napustili neki iskusni zaposlenici, primjerice Brian Sousa koji je u Blizzardu bio zadnjih 18 godina, a svojevoljno je podnio ostavku dva mjeseca prije debakla s Warcraft 3: Refored. Nakon 13 godina otišla je i Kim Phan, direktorica Blizzard Esportsa. Premda te osobe nisu imale izravne veze s Diablo serijalom, njihovi odlasci svejedno pokazuju trend onoga što se događa u Blizzardu i čemu tvrtka vrlo vjerojatno nastoji stati na kraj.

Komentari (2)

  • vragec25cro

    06.02.2020 - 10:58

    Možda se sad Gears of War vrati na bolje kako je bio do Gear of War 3.Linearan i bez puno priče.

  • Jozo koji ti staru vozo

    06.02.2020 - 17:04

    Diablo se jadan okreče u paklu i ne vjeruje šta mu se dešava 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?