HCL.HR

Blizzard računa na pomoć igrača u definiranju endgame aspekta Diabla 4

Hrvoje Smoljić 20.11.2019.   •   2 komentara


Diablo 4 još dugo neće ugledati svjetlo dana pa Blizzard traži povratnu informaciju igrača kako bi definirao određene aspekte igre i isporučio najbolji mogući proizvod.

BlizzCon je na nas odjednom bacio čitavu hrpu informacija o nadolazećem Diablu 4. Između ostalog i činjenicu kako je igra još relativno daleko od izlaska. Stoga ne čudi kako neki njeni aspekti nisu potpuno definirani, a mnogi su podložni značajnim promjenama. Jedan takav segment igre je endgame sadržaj koji kreće nakon završetka kampanje i dostizanja određenog levela progresije.

Blizzard po tom pitanju uvelike računa na povratnu informaciju zajednice Diablo igrača. Oni su već nakon prvog otkrivanja igre imali sugestije kako poboljšati obična, ali i ancient oružja i predmete unutar igre, a Blizzard je iste odlučio uvažiti. Većina promjena koje sustav progresije u Diablu 4 donosi za cilj ima ukloniti mogućnost kreiranja optimalnih kombinacija vještina i opreme.

Što to znači? Pa Blizzard se nada kako će igrači moći stvoriti efektivne kombinacije istih koje će biti u skladu s njihovim stilom igranja, a ne jednostavno pronaći i kopirati tuđe s interneta. Još uvijek se dvoume i oko sustava progresije u smislu treba li isti imati limit ili ići u beskonačnost.  Tvrdi limit bi značio pružanje osjećaja završenosti dok beskonačno leveliranje može produžiti dugovječnost igre.

Treća opcija bi dakako bio hibridni sustav gdje postoje dva sistema progresije sagrađena jedna na drugom  – jedan namjenjen casual publici, a drugi za zagrižene obožavatelje koji žele igru igrati godinama.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Kiner Pingvin

    20.11.2019 - 21:53

    E onda sam sto postotno na sto postotno… Uglavnom, siguran sam da će ovo biti završnica igre jednako luda kao i u Super Mario Galaxyu ili FF sedmici?????

  • funky0308

    22.11.2019 - 10:50

    Samo neka razgovaraju i traze misljenja i ideje. Tko ce bolje znati on fanova serijala?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?