HCL.HR

Vozač Formule E varao na humanitarnoj virtualnoj utrci

Lovro Maroševac 25.05.2020.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


U prve četiri virtualne utrke humaniranog karaktera ovaj njemački pilot nije osvojio nijedan bod, stoga je odlučio napraviti neke preinake koje su ga skupo koštale.

Formula E organizirala je virtualno utrkivanje u suradnji s UNICEF-om i sav novac koji prikupe tijekom prijenosa uživo ide u humanitarne svrhe, točnije borbu protiv koronavirusa. Peta utrka u Race At Home Challengeu održana je u subotu, a glavni akter bio je Daniel Abt. I to ne na dobar način.

Vozač Audija kvalifikacije je završio na drugoj poziciji, a utrku je ciljem prošao kao treći. Međutim, ispostavilo se da je umjesto njega vozio profesionalni esport vozač. Nijemac je odmah kažnjen diskvalifikacijom iz utrke i mora platiti 10 tisuća eura nekoj humanitarnoj organizaciji.

“Nisam ozbiljno shvatio ovaj događaj koliko sam trebao. Iskreno se ispričavam jer znam da je Formula E uložila puno truda u ovaj projekt. Shvaćam da je moj prekršaj ostavio svima gorak okus u ustima, ali nisam time mislio ništa loše”,  ispričao se nakon kazne ovaj 27-godišnjak.

Daniel Abt u prva četiri kola ovog humanitarnog događaja nije uspio osvojiti ni boda. Iz tog razloga je na svoje mjesto stavio 18-godišnjeg Lorenza Hoerzinga, koji je također diskvalificiran sa svih budućih utrka u svojem natjecanju. Zbog sumnje nekolicine natjecatelja, među kojima su bivši vozači Formule 1 Stoffel Vandoorne i Jean-Éric Vergne, napravljena je provjera IP adrese, čime se ustanovilo da njemački sportaš nije vozio spomenutu utrku.

Komentari (5)

  • OldNewCrqzyUser

    25.05.2020 - 12:44

    J… luzer.

  • burekz

    25.05.2020 - 14:58

    Baš mu ne stoji to da nije shvatio to ozbiljno. Upravo suprotno, kad je angažirao pro e-vozača da vozi umjesto njega. Da je to shvatio kao sporednu stvar, utrke iz zabave u humimatarne svrhe bilo bi mu svejedno jeli uhvatio koji bod ili ne. E pa sad fino 10.000 eura u huminitarne svrhe. Luzer.

  • chocobo_047

    25.05.2020 - 17:35

    Tako mu i treba jer gaming ne shvaća ozbiljno. Ne-gamerima to ne možeš objasniti🤣

  • Klaudio89

    26.05.2020 - 14:16

    sramotno,dakle prijavio se da sudjeluje,i onda se na ovakav način predstavio,neka ga bude sram za ovu glupost

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?