HCL.HR

Vraća se stari serijal Sprint sa Atari konzola

Zoran Žalac 03.04.2024.   •   2 komentara


Arkadno utrkivanje s Atarijevih konzola vratit će se u modernom obliku na aktualnim platformama kroz igru zvanu NeoSprint.

Davne 1976. godine izašla je igra Sprint 2 u kojoj broj 2 u nazivu nije označavao nastavak već broj igrača. Bila je to, prema riječima developera, prva igra u kojoj su se igrači utrkivali s računalnim protivnicima čije putanje na stazi nisu bile unaprijed isprogramirane. Sprint je kasnije prerastao u uspješan serijal koji je brojao ukupno šest igara. Sedma pak stiže 36 godina kasnije.

NeoSprint je nova igra kojom tvrtka Atari ganja staru slavu. Bit će to izometrijsko utrkivanje arkadnog tipa, u kojemu ćemo upravljati s devet različitih kategorija vozila. Imat će kampanju s nizom kupova i stazama koje progresivno postaju izazovnije. Osim utrkivanja bit će tu i dizajniranja vlastitih staza koje će se moći dijeliti s drugim igračima na mreži.

NeoSprint je najavljen za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series te Nintendo Switch. Datuma izlaska još nema, ali je otkriveno da će koštati 25 eura.

Komentari (2)

  • franZberg

    03.04.2024 - 23:00

    Baca na ATR s Amige 500

  • delko

    04.04.2024 - 03:50

    Za ovo 25 eura? Bravo Atari 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?