HCL.HR

Vraća se Zoo Tycoon, ali ne kao videoigra

Zoran Žalac 10.10.2022.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Svoj zoološki vrt uskoro ćete moći slagati i na vlastitom stolu jer će serijal Zoo Tycoon dobiti svoju boardgame verziju, odnosno društvenu igru.

Prije više od 20 godina Zoo Tycoon je bio pravi hit na PC platformi. Tu igru menadžmenta zoološkog vrta igralo je više od milijun igrača, kupovale su se ekspanzije i 2004. je uslijedio nastavak. No, onda je serijal nestao da bi se 2013. vratio u značajno promijenjenom izdanju koje nije privuklo isti interes publike. Kasnije smo dobili Planet Zoo koji je postao duhovni nasljednik Zoo Tycoon serijala, no sada stiže vijest da sa Zoo Tycoonom još nije gotovo.

Naime, u razvoju je Zoo Tycoon: The Board Game – društvena igra u kojoj će 2-4 igrača voditi zoološki vrt na svom stolu (ili podu – ako vam je tako draže). Igra će imati 34 različite životinjske vrste, a princip igranja bit će poznat svakome tko je igrao Zoo Tycoon igre. Cilj će tako biti privući što više posjetitelja u zoološki vrt, no trebat će se usput brinuti i za same životinje. Igrači će također imati opciju sklapanja partnerstva s nacionalnim parkovima kako bi ugrožene životinjske vrste vratili u divljinu.

Igra bi se u prodaji trebala pojaviti 2023. godine, a prethodit će joj crowdfunding kampanja na Kickstarteru kasnije ovoga mjeseca.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?