HCL.HR

Vrapče će imati posla – mitski Polybius krajem godine stiže na PC

Pero Mlinar 08.11.2018.   •   2 komentara


Mitski Polybius krajem ove godine trebao bi osvanuti na Steamu, ali ovaj put ne u režiji američkih vladinih agencija, već jednog nezavisnog tvorca igara.

Legende kakve jesmo i sami, mi se u reakciji HCL-a često u slobodno vrijeme bavimo proučavanjem različitih legendi, a jednu od njih u detalje je  predočio Zoran dotaknuvši se prije nekoliko godine igre Polybius. Tu je mitsku igru kojoj se ubrzo gubi trag tijekom 80-ih popratio veći niz bapskih priča (ili možda ipak?) koje su redovno uključivale CIA-ju, stvari poput eksperimentiranja nad američkim pučanstvom i brojna uzrokovana ludila, dok se u najblažim varijantama govorilo barem o teškim nuspojavama izazvanim sadržajem te igre.

Oslanjajući se možda ipak ponešto više na ovo potonje, tvorac igara Jeff Minter prošle je godine kreirao psihodelični naslov istog naziva te ga izdao za PS VR. Međutim, još je prije toga, za vrijeme razvoja naslova, govorio o tome kako je cilj igru dovesti i na računala. Ako mu je vjerovati na riječ, za to napokon imamo i okvirni datum – zadnji kvartal ove godine trebalo bi tako biti vrijeme kad će se Polybius pojaviti na Steamu. Kako stvari stoje, on će podržavati isključivo Oculus Rift.

Osim što je izrazito psihodeličnog karaktera, igra se inače sastoji od vožnje kroz šarene geometrizirane okoliše gdje je cilj biti što brži i što žešći, ali opet ne prebrz i prežestok kako se ne biste razbili na nekoj od brojnih prepreka.

Komentari (2)

  • Dukie

    08.11.2018 - 14:51

    Epilepsija na najjace.

    • karlod1997

      @Dukie, 08.11.2018 - 15:38

      hahah….ovo tučeš kad se vratiš iz programa u nedilju u “sitne ure” hah

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?