HCL.HR

Vrijeme je da nabavite mehaničku tipkovnicu, sredili smo vam brutalan popust

Igor Belan 16.07.2018.   •   21 komentara   •   Tehnologija


Ako još furate staru membransku tipkovnicu i čitate HCL portal, sredili smo vam popust koji će vam sniziti prag za ulazak u svijet mehaničkih tipkovnica na svega 299 kn! Samo budite brzi, akcija ne traje zauvijek.

Kao što znate, u suradnji s Linksom već smo nekoliko puta sredili posebne popuste samo za vas. Budući da se svima to svidjelo pričali smo s Linksom i takve akcije za HCL posjetitelje definitivno ćemo nastaviti raditi za neke odabrane proizvode.

Razmišljajući o tome što bismo vam sljedeće mogli pokušati srediti po posebnoj “HCL cijeni”, sjetili smo se vaših komentara na naš nedavni unboxing jedne od najjeftinijih premium mehaničkih tipkovnica iz Logitecha. Mnogi od vas su tada u komentarima pokazali da nemaju iskustva s mehaničkih tipkovnicama i da ne shvaćaju njihove prednosti. Dapače, neki su isticali kako je to i dalje preskupo za jednu tipkovnicu, iako je onima upućenima u svijet mehaničkih tipkovnica bilo jasno da se radi o odličnoj ponudi.

Ožalošćeni nekim od tih komentara shvatili smo da moramo nešto učiniti da vam omogućimo kupnju vaše prve mehaničke tipkovnice. I mislim da smo našli idealan proizvod za to – Gamdias Hermes Lite.

Riječ je o provjereno kvalitetnoj mehaničkoj tipkovnici dizajniranoj baš za gaming, a iako inače košta 499kn Links je pristao spustiti joj cijenu za HCL posjetitelje na svega 299kn! To je popust od čak 40% i stvarno jedinstvena prilika za ovakav proizvod.

ŠTO TREBAM UČINITI DA DOBIJEM POPUST?

Samo pratite ovaj link do Links webshopa i dodajte tipkovnicu u košaricu. Zatim kliknite na košaricu i u polje za unos promo kôda unesite naš posebni HCL kod: dabarftw200.

Čim ga unesete vidjet ćete da cijena magično pada s 499kn na 299kn.

Imajte na umu da ova akcija traje od danas do 22.07. ili do isteka zaliha, koje su naravno ograničene. Isto tako je ograničen broj iskoristivih HCL kôdova – da budemo maksimalno pošteni jedan kupac može kupiti maksimalno dvije ove tipkovnice s našim kôdom.

PO ČEMU JE OVA TIPKOVNICA POSEBNA?

Gamdias Hermes Lite stigla nam je i na unboxing nedavno pa ćemo o njoj više pričati u tom videu još danas. Za sada vam ukratko možemo reći kako je s par pametnih poteza u dizajnu i proizvodnji Gamdias uspio značajno sniziti prodajnu cijenu ove tipkovnice, ali ujedno i održati osjećaj tipkanja, responzivnost i izdržljivost kakvu očekujemo od jedne dobre mehaničke tipkovnice. Umjesto skupih i teško dobavljivih Cherry MX switcheva, ova tipokovnica koristi vrlo slične, ali znatno jeftinije TTC switcheve.

Gamdias nije neki no-name brand, već godinama rade i tipkovnice s Cherry MX Switchevima te imaju iskustva s gaming periferijom pa su ove TTC Switcheve ujedno i dobro implementirali, što je ključno. Uz dobre mehaničke tipke ova tipkovnica ima i crveno pozadinsko osvjetljenje s nekoliko efekata, vlastitu memoriju za spremanje profila, kao i zaseban Gamdiasov softver zvan Hera s kojim možete sve funkcije tipkovnice podešavati.

Označeno sa:

Komentari (21)

  • funky0308

    16.07.2018 - 14:52

    Svaka cast HCLu na ovome. Ja se nadam da necemo stati na misevima i tipkovnicama i da ce biti i laptopa, slusalica (ponovno, znam da je bilo vec, jbga, raspada mi se genijalni Logitech G430 pa ce trebati). Znam da su skupi ali bilo bi lijepo vidjeti i ROG seriju laptopa i monitora, mozda i konfiguracija na nekom znacajnijem popustu.

  • phoda2

    16.07.2018 - 15:28

    sad već davnih 90tih (prva polovica) maštao sam o tome kada će doći dan da mogu kupiti neku beščujnu tihu tipkovnicu gdje neću biti primoran slušati taj klik klik klik, i onda eto i to se jednoga dana dogodilo ?. međutim kako to i inače biva… neke stare stvari se ponovno vraćaju u modu. kako god bilo da bilo svatko zna najbolje za sebe ?

  • vragec25cro

    16.07.2018 - 16:14

    Dadem maximum 20 euri za tipkovnicu jer niti jedna neizdrži duže od 3mj kad se iživciram 🙂

  • xMateeo'

    16.07.2018 - 16:46

    Super za vaše sponzorstvo HCL, ali…

    Ovu tipkovnicu ne preporučujem nikome živome, koristim ju već godinu dana.
    I vjerujte mi, kvaliteta se plaća.
    Nasjeo sam na tu varku kvalitetnih jeftinih mehaničkih tipkovnica, ali ako ikome vjerujem oko toga onda je to Redragon firma, a ne Gamdias (ali nemam iskustva sa Redragon tipkovnicama, još)

    Tipkovnica ne podržava pritisak više tipaka istovremeno, ako me pamćenje služi CAPS + W + A blokiraju sve ostale tipke, što je bilo neprihvatljivo kada sam npr. igrao CS:GO.

    Ako SLUČAJNO, SLUČAJNO gubite živce i volite udariti stol (ne tipkovnicu, stol) vjerujte mi da će 10 tipki ISPASTI VAN IZ TIPKOVNICE koliko je nekvalitetno i labavo. (ne radi se tu u Hulk udarcu.)

    I jedina OSOBNA zamjerka ovoj tipkovnici je što su njezini crveni cheap switchevi toliko lagani za pritisnuti da mi se jako često dogodi da slučajno pritisnem neke tipke tijekom pisanja / tu i tam tijekom igranja.

    Zanima me ako će ovaj komentar ostati.

    • Igor Belan

      @xMateeo', 16.07.2018 - 18:27

      Ma naravno da će ostati komentar. Ostavio si svoje iskustvo i to je OK. Ali inače – Redragon ne slovi za neki “ako ikome vjerujem onda njima vjerujem” brand pa mi je malo čudno da baš njih ističeš – pogotovo kad kažeš da nemaš nikakvog iskustva s njima. Ako već osjećaš da si se opekao s jeftinim mehaničkim tipkovnicama, preporučio bih ti da radije ideš na nekakvu konkretniju klasu iznad, a ne na RedDragon. Problema sa pritiskom više tipki odjednom ne bi trebao imati s ovom tipkovnicom – pogotovo ne kad pričamo o tri tipke odjednom. Do šest tipki odjednom bi sigurno trebalo raditi na ovoj tipkovnici s 6-key rollover opcijom (podesiš je u Hera softveru i to je potvrđeno na nekoliko testova da radi savršeno). Čuli smo jedino da neki imaju problem s 21 Key Rollover opcijom upaljenom, ali to nije nešto što bi trebao osjetiti u praksi pa samim time nije ni neki ogromni minus kad pogledaš koliko si platio tipkovnicu. Udaranje tipkovnice ti ne bih komentirao 🙂 Nije zamišljena da je udaraš baš. A konstrukcija inače je skroz OK za ovu cijenu, vidio sam i nešto lošije materijale i izradu općenito u istom ili višem cjenovnom rangu meh tipkovnica. A što se switcheva tiče, to ti je tako s Red switchevima, tako su zamišljeni – da budu brzi i lagani. Originalni Cherry MX Red switchevi su isto toliko lagani/osjetljivi. To može biti prednost u igri ako si super-uvježban, ali da – može povremeno i biti mana ako ti se dogodi da ti prst bježi. To je jednostavno takav tip switcha i često se smatra najboljim za gaming zbog svoje brzine. Ako te zanima nova tipkovnica jer ti ovakav lagan gamerski switch ne odgovara, guglaj ‘actuation force’ kod switcheva i traži nešto s više od 45g (ovi red switchevi su ti 45g). Brown switchevi bi ti možda bolje odgovarali.

    • xMateeo'

      @Igor Belan, 16.07.2018 - 21:39

      Hvala na preporuci, objašnjenju i sve u svemu kvalitetnom komentaru, iskreno na Redragon mi je najviše Linus Tech Tips skrenuo pažnju, a kada vrijeme dođe ciljat ću na neku kvalitetniju tipkovnicu – što podrazumijeva puno veću cijenu.

    • funky0308

      @xMateeo', 17.07.2018 - 00:39

      Bas zato ja koristim Razer DeathStalker i mislim da nikada bolju tipkovnicu nisam imao. Super je izdrzljiva, ultra tiha ali nije mehanicka sto sam i htio. Links je ponovno u pitanju iako se vjerojatno vani da nesto jeftinije nabaviti, ne zalim ni kune koje sam u Hrvatskoj dao za nju. Nije bas 400kn ali kao sto rekoah, kada je nesto dobro i kada si time godinama zadovoljan onda to i nije skupo, vrati se kroz godine “ne kupovanja” 😀

    • Igor Belan

      @funky0308, 17.07.2018 - 09:25

      Ako želiš takvu membransku tipkovnicu, da ima male i tihe membranske chiclet keyse (i da je izdrzljiva), iskreno – mogao si nabavit bilo koju od 100kn i ne bi bilo puno razlike 🙂 pogotovo u performansama. Ali onda ne bi bila tako fensi 🙂 Ta tvoja tiplovnica je oko 700-800kn bila? Za te novce se vec mehanička odlična može kupit. Ova Gamdias ce trajati duze po pitanju keysa od te Razerove, kao i svaka mrhanička vs membranska. Ali hej – ako ti je do tihih malih chiclet keysa, onda nvm. Svakom svoje.

    • funky0308

      @Igor Belan, 17.07.2018 - 22:03

      Nije to bas tako, od osvjetljenja, preko nevjerojatne izdrzljivosti. Imao sam dosta tipkovnica prije ove i iako su bike dosta dobre, ovoj nisu ni do koljena. Ja sam bio prvi koji bi nekome rekao da nije normalan ako daje 1000kn za tipkovnicu i onda sam nabavio ovo. Sve moguce udarce (jbga, djete od 5,6 godina je na kompu uz mene), sva silna poljevanja i maltretiranja tipkovnice izdrzava bez ikakvih pogovora. Godinama je imam, bas kao i nesto Logitechive periferije i nije mi zao jedne jedine lipe. Izdrzala je nekoliko god, ne znam koliko je imam pa necu lupati bezveze ali izgleda i radi kao da je jucer izvadjena iz kutije. Sigurno je da se placa i brand ali postoji razlog zasto je jedna tipkovnica 200kn, a druga 800kn. Ne mislim da je ova losa, ne znam, nisam je koristio ali znam da bi ukoliko ova rikne isao kupiti opet Razera. Opravdao je moje povjerenje i ni malo me ne pati ako je “preskupa”. Zato i sljakam od svoje 18 godine i iako malo tko vidi sto imam kod kuce, ja to volim imati. U Linksu u Osijeku imamo genijalnu ekipu koja zna prodati svoju robu ali ni u jednom trenutku se nisam osjecao prevarenim. Kada nakon par godina koristenja necega imam takav dojam, nista nije skupo.

    • Iskramor

      @xMateeo', 16.07.2018 - 22:12

      MS industrial strike pro blue outemu switchevi nikakvih problema nisam imao sa koristenjem.Jeftina je isto kao i ova zato sto je kvalitet materijala od koje je izradjena katasrofalan.

  • Marinolix

    16.07.2018 - 18:30

    Svaka cast HCL, nadam se da ce opet bit popust na Logitech G403

  • FakeOne

    17.07.2018 - 04:41

    Nikad nisam razumio za kaj ce vama tipkovnica od 200 na dalje kuna vidio sam nekog lika kaj je dao 1000 kuna na tipkovnicu, ljudi moji vecina vas igra kod kuce igrice a uz posao vjv ni ne stignete na neke turnire za koj ce vam vrag mehanicka tipkovnica, ja npr imam laptop i njegovu tipkovnicu nista vise nije potrebno

    • funky0308

      @FakeOne, 17.07.2018 - 22:04

      A gle, ako si mozes priustiti nesto i to nesto te uveseljava i raduje, daje osjecaj nagrade za rad…zasto ne? Svaka roba ima svog kupca. Svaki dan placamo brand, zasto ne i tu? Naravno, ako mozes.

  • BeLLicus

    17.07.2018 - 12:37

    Baš sam se neki dan bavio istraživanjem što je najbolje za okorjeli FPS gejming, znači za nas udarače koji igramo CS,Pubg,Fornite ekipa koja igra Owerwatch i slično. Puno toga se dobrog nađe na stranim portalima i također na stranici pro gear možemo vidjeti što privatno koriste najbolji igrači svijeta CSa,Pubga i slično…

    Miš koji se daleko najviše koristi je Zowie EC A ili B. Za njega ćete izdvojiti 500 do 600kn. Pogotovo ako ćete na B verziju sa 3360 senzorom. Daleko najpopularnije a rekao bih po raznim recenzijama najbolje slušalice do 1000kn su Hyper X Cloud 2, Alpha… Imao sam razer kraken do nedavno jer sam bio zadovoljan njihovim DeathAdderom i Blackwidow tipkovnicom ali slušalice su im katastrofa. Kvaliteta ispod. Cloudice su fantazija što me u neku ruku iznenađuje jer Logitech,Razer,Corsair je već desetljeće na tržištu sa periferijom pa ljudi biraju relativno novi proizvod kao što je oprema od Kingstona (prije su se bavili isključivo ram memorijom)… Imaju vrlo dobar miš koji se nedavno mogao uzeti u linksu preko vas…

    I dolazimo do tipkovnice i opet tu imamo Hyper X Alloy fps koja se najviše koristi na pro sceni, također ima strašno dobre recenzije, tu još možemo uzeti Razerovu Blackwidow Ultimate i Chromu. Znači ukoliko želite te stvarčice morate izvojiti više od 2000kn, a ako igrate sat dva dnevno, to je ludost. Ja imam finu opremu ali ja igram 5 6 sati svaki dan, i kad već provodim dosta vremena pred kompom, onda ću i koristit kvalitetno i uživati u svakom trenutku. Naravno onaj tko nema novaca ova tipkovnica gore za 300kn će mu biti sasvim dovoljna jer bilo kakva mehanička je sigurno bolja od najbolje membranske. Pozdrav 🙂

    • FakeOne

      @BeLLicus, 17.07.2018 - 21:16

      Jesi ti pro igrac koji igra po turnirima i tako zarađuje za sebe ili obitelj? Ako nisi nista od ovog nije potrebno za lijepo i kvalitetno uzivanje u tim igricama koje si naveo

    • funky0308

      @FakeOne, 17.07.2018 - 22:11

      Ja i dalje tvrdim da nije bitno zaradjujes li za zivot od te tipkovnice, misa ili monitora nego da li ti dijete gladuje radi te tvoje odluke. Ako si mozes to priustiti, ne moras biti profesionalac da nesto tako i imas. Hrpa ljudi ima vodeno hladjenje, a takt im je i dalje na stocku. Naravno da to stock cooler hladi ali PCasi su cudne biljke i kada mozemo dati cemo pare makar to vidjeli i koristili i sat vremena dnevno. Kada bi svi tako razmisljali industrija bi bila poprilicno jadna i na niskim granama. Ako pricamo o tome koliko je to potrebno…a jebi ga onda, onda vecini realno ni PC ne treba. Ja volim svirati gitaru i docepao sam se jednog divnog Gipsona. Naravno da meni amateru tako nesto ne treba, svirao bih isto i na gitari od 100 eura ali uveseljava me to, zbog takvih (ne samo takvih , naravno) stvari se ujutro i ustajem iz kreveta i stvarno ne vidim problem u tome. Potreba i zelje su nesto potpuno razlicito. S time se slazem

    • BeLLicus

      @FakeOne, 18.07.2018 - 10:05

      Naravno da nisam pro igrač, i možda to nije potrebno ali ja to volim, i smatram da 600kn za miš koji će ti služit par godina nisu nikakvi novci, isto tako nije potrebno nekome uvlačit dim cigarete čija kutija košta 30kn, pa neko za mjesec dana spizdi jedan kvalitetan miš, isto tako nije potrebno visit po birtijama pa ljudi na to troše masu novaca. Nit je potrebno ići u kockarnice pa ljudi to rade i ostavljaju tamo pare. Priuštiti si lijep komad hardvera svakih nekoliko godina za onoga tko to voli i tko ima novaca za to a da ne trpi obitelj i slično zbog toga je u najmanju ruku okej. Nit pušim nit pijem, niti se kockam, niti me zanimaju skupa auta, ili auta uopće, ja volim gejming, volim grafičke,rame,procesore, periferiju i to me zanima i to je to.

  • n3n0

    20.07.2018 - 12:55

    Pozdrav,
    ne prihvaća mi vaš promo kod, a još dva dana akcija traje. Ali se toliko iskoristio promo kod da su ga obustavili?

    • Tomix

      @n3n0, 20.07.2018 - 22:27

      Ja mislim da su zavrsili sa promo kodom posto sam gledao jucer stranicu linksa i tipkovnica nije bila dostupna niti u jednoj poslovnici.Sada su je ponovo stavili u prodaju ali po regularnoj cijeni jer su navjerojatnije onu zalihu na skladistu sta su imali a znali su da nece prodati uspijeli rijesiti i sada je po standardna cijena.Tako da se bojim da si zakasnio.:(

    • FrenkyHR

      @n3n0, 01.08.2018 - 23:11

      Gotova je promo akcija…

  • GoldenArchangel

    21.07.2018 - 14:00

    neradi kod

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?