HCL.HR

Warcraft ove godine stiže na mobitele

Josip Klanfar 04.02.2022.   •   10 komentara


Blizzard za mobilne platforme priprema više besplatnih naslova iz svijeta Warcrafta, a sada znamo da će barem jedan izaći ove godine.

Prije nekoliko se godina  špekuliralo da će Warcraft jednog dana doći na mobilne uređaje, zatim se prošle godine oglasio i sam Blizzard te potvrdio da nam stižu igre iz Warcraft svijeta i da će biti besplatne. Tada još nismo znali kada, a sada je službeno – Warcraft dolazi na mobilne platforme u 2o22. godini.

U svom kvartalnom izvješću Blizzard spominje kako planiraju značajan novi sadržaj u Warcraft franšizi ove godine, uključujući novosti u World of Warcraftu i Hearthstoneu, ali i u potpuno novoj Warcraft igri za mobilne uređaje. I dalje nije poznat ni žanr te igre, ni o čemu se točno radi, ali neki nagađaju kako bi igra mogla biti AR avantura, u stilu igre Pokemon GO.

Ako Warcraft ove godine zaista ugleda svijetlo dana na mobilnim platformama, to neće biti jedina mobilna igra iz Blizzardove tvornice. Naime, uz Warcraft bi trebao izaći i Diablo: Immortal, a trebali bismo ga vidjeti u prvoj polovici ove godine.

Komentari (10)

  • BoneDigger

    04.02.2022 - 08:52

    Wow ovo je vrhunska vijest, jedva sam cekao na mobilnu verziju WoW-a… Said nobody. Ever.

  • SanKa

    04.02.2022 - 09:18

    69 milijardi $

    • vragec25cro

      @SanKa, 04.02.2022 - 09:39

      Kako netko prije par dana napisao ovdje sve vrste gaminga i gaming firme zaraduju,a mobilni gaming najviše.Meni nikada nije sjela neka iole ozbiljnija igra od candy crasha ili hill climb racinga na mobilnom.Za drugacije igre niti ne mislim da je mobitel sve dok ne bude ko tablet.

    • SanKa

      @vragec25cro, 04.02.2022 - 11:59

      vise sam ciljao na to da je Microsoft pljunuo toliko love na activision blizzard

    • vragec25cro

      @SanKa, 04.02.2022 - 12:09

      Znam,al njima je svima do para,a još uvijek nisu pod Microsoftom i mobilni gaming najvise zaraduje.Sta misliš zasto Sony poceo stavljati igre na pc i najavili kao da ce raditi hrpu online igara?

    • LetMeBeFrank

      @SanKa, 04.02.2022 - 15:46

      Ne razumijem bas komentar. Ako je poanta gaminga kao i svake druge slicne industrije zaradit lovu i ako mobilne igre zaraduju vise od igara za konzole i PC zajedno onda je logicno da ce se velike firme okusati u tom podrucju i probati nabosti hit. To sto ti mozda nikad ne bi igrao mobilnu igru i sto takvo nesto za tebe nema vrijednost naspram neceg drugog ne znaci da je 69 milijardi baceno jer oni zele izdat neke mobilne igre uz ostalo sto rade. Uostalom, kupili su King koji tuce masnu lovu na Candy Crushu prije nego ih je sve skupa kupio Microsoft, a Take Two je, recimo, kupio Zyngu koja je poznata po doslovno FarmVilleu, a platili su ih 13 milijardi. Ja isto sa svog stajalista mogu to pogledat i usporedit s Bethesdom (7.5 milijardi) i zapitat se zasto (jer za mene osobno Bethesda vrijedi vise), ali nije bezveze. Da se razumijemo, ja ne igram mobilne igre, ali glupo je probat prikazat to kao nesto neisplativo ili u neskladu s necim ulozenim. Moze bit da je lose zbog tog i tog razloga, moze bit da ti se ne svida, mozemo raspravljat o subjektivnom pojmu kvalitete neke igre ili necijem ukusu, ali znaju oni zasto rade odredeni tip igara isto kao sto Microsoft zna zasto su kupili ActBliz. Isto kao sto Sony zna zasto se sire multiplatformski i zasto zele napraviti hrpu live service igara.

  • Deratizat0R

    04.02.2022 - 10:25

    Igra iz warcraft svijeta na mobilnom i to besplatna? Znači u potanju je još jedna generička igra za mobitele…

  • Soulforged

    04.02.2022 - 10:25

    DoNt YoU GuYs HaVe PhOnEs ????????

  • mirkunjaaa

    04.02.2022 - 10:50

    Dajte remaster dvojke!!
    Ovi posli rpg klonovi sve upropastili 🙄🙄

  • Agram

    05.02.2022 - 22:12

    Oće bit auto playa ili 😂 moras bit lud igrat takve igre na mobitelu, 57 tipki sa 12k kombinacija drugih tipki, sve na par inča

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?