HCL.HR

Activision zaratio s browser igrom Warzone čiji tvorac tvrdi da mu zbunjuju igrače

Domagoj Plantak 12.04.2021.   •   1 komentara


Kreator browser igre Warzone iz 2017. od Activisiona traži odštetu jer smatra kako isti naziv njihovih igara zbunjuje igrače, koji tada ne znaju razlikovati jednu igru od druge.

I dok je nama trebalo tri godine da riješimo spor sa Slovencima o zaštiti slavonskog kulena, kreator browser igre Warzone (iz 2017.) preko suda je zatražio da se Activisionov battle royale hit Call of Duty: Warzone kloni tog naziva. Gospodin Fizzer, tvorac ove igre, legalne radnje protiv Activisiona poduzeo je još prošle godine u 11. mjesecu, navodeći kako traži odštetu zato što Activision koristi naziv Warzone unutar svoje igre, koja s pravom pripadaju njemu i njegovoj igri s registriranom domenom „warzone.com LLC“.

Activision je u svoju obranu priložio žalbu u kojoj navodi da je zaštitio Call of Duty: Warzone nazivlje u kategoriji igara koje se mogu preuzeti i u kontekstu zabavnih usluga još u šestom mjesecu prošle godine, dok je Fizzer sličan zahtjev podnio tek u 10. mjesecu. S obzirom da je to napravio četiri mjeseca kasnije od Activisiona, Fizzer je tada argumentirao „kako CoD: Warzone i dalje nastavlja na taj način zbunjivati igrače“, odnosno kako Activision nastoji zavarati igrače koji su umjesto BR Warzonea željeli zaigrati njegov Warzone.

Activision je u službenom dokumentu prilično oštro prokomentirao takvu retoriku, iznijevši da je Call of Duty: Warzone potpuno drugačija igra naspram njegovoj niskobudžetnoj verziji društvene igre Rizik, te da je “nezamislivo uopće tvrditi da bi itko od igrača pomiješao odnosno poistovjetio te dvije igre”.

Obično su velike kompanije te koje se sa sličnim sudskim zahtjevima obrušavaju na manje developere, no u slučaju Activisiona i Fizzera vidimo da iznimka potvrđuje pravilo. Inače, ako vas doista zanima ova browser igra, oprezno smo vam izdvojili točnu poveznicu do nje (da ne bi bilo zabune i 100+ GB downloada).

Kako će se ovaj sudski spor završiti, ostaje nam za vidjeti.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • MaliMicek

    14.04.2021 - 21:04

    Podrzavam! Jer da je kojim slucajem Warzone od activisiona nastao prije ni ne sumnjam da bi tuzili ovog zbog naziva!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?