HCL.HR

Pogledajte kako izgleda onaj veliki RPG od 200 tisuća kvadratnih kilometara

Zoran Žalac 29.08.2022.   •   2 komentara


Igra zvana Wayward Realms obećava “grand RPG” žanr sa svijetom koji će se protezati na 200 tisuća kvadratnih kilometara. Za sada je još u vrlo ranoj fazi razvoja, ali imamo prvi prikaz igre.

Bivši Bethesdini developeri prvih igara iz serijala The Elder Scrolls prošlog su ljeta najavili neslućeno veliki fantasy svijet u single-player igri The Wayward Realms. Tada su obećavali mapu sa stotinu otoka, a na njima gradove s tisućama likova, ali nisu prikazali ništa što bi poduprijelo tu tvrdnju. Međutim, godinu dana kasnije imaju nešto konkretno – snimke iz pre-alpha verzije koje demonstriraju sustav proceduralne generacije svijeta i objekata u njemu.

Kao što ćete primijetiti u donjem videu, sve to izgleda dosta bazično, ali na neku čudnu foru baš zbog toga i podsjeća na eru Daggerfalla, možda i Morrowinda. Također treba uzeti u obzir da ovo nije projekt iza kojega stoji budžet neke velike tvrtke, pa je samim time i ovo prilično obećavajuće… ako vas ne smeta sama ideja igre na mapi od 200 tisuća kvadratnih kilometara.

U bilo kojem slučaju, The Wayward Realms je u razvoju za PC platformu i vjerojatno će proći još dugo vremena dok igra bude spremna za isprobavanje.

Komentari (2)

  • Fenner

    29.08.2022 - 12:49

    Neka samo oni to naprave. U svakom slučaju zanimljivo. Samo se nadam da se neće u potpunosti bazirati na igru iz prvog lica.

  • bigZ

    29.08.2022 - 14:34

    Ja uopste nisam odusevljen tim ogromnim igrama kod kojih se treba istrazivati svijet. Vise volim manje igre ali sa dovoljno zanimljivom pricom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?