HCL.HR

Whatever je igra o brodu koji je zapeo u Sueskom kanalu

Lovro Maroševac 01.09.2021.   •   0 komentara


Alternativni scenarij poznatog teretnjaka doživjet ćemo u nadolazećoj igri Whatever, gdje ćemo moći driftati teretnim brodom i boriti se protiv neprijatelja.

Vjerujem da se gotovo svi sjećate priče o teretnom brodu koji je zapeo u Sueskom kanalu u trećem mjesecu ove godine. Brod je bio na putu prema Nizozemskoj, kada se zbog jakog vjetra okrenuo i nasukao te blokirao prolaz kroz kanal. Tjednima je ovaj teretnjak onemogućavao prolaz drugim brodovima, od kojih su neki morali na put oko Afrike pa je zbog toga patila svjetska ekonomija.

Kako to biva u svijetu videoigara, ako se o nečemu puno priča – najvjerojatnije će se o tome napraviti igra. Tako biva i sa situacijom u Sueskom kanalu. Whatever je igra indie developera Napasa Torteeke u kojoj igrači moraju prevoziti teret kroz različite regije i kanale – driftanjem. Nalazi se na Steamu, gdje je vidljivo da će igrači naići na Godzillu i vanzemaljace. Jer kakva bi to igra bila da u njoj nema Godzille.

Whatever će u prodaju biti pušten 7. 9. u early access izdanju. Satirični odgovori čovjeka koji stoji iza ove igre govore da će u toj verziji ostati dvije-tri godine. Prema navodima, punokrvno izdanje igre neće se bitno razlikovati od ove rane verzije, a nakon izlaska igra će nastaviti dobivati značajne sadržaje – nove kanale i eksplodirajući teret.

Igra bi trebala imati devet razina u kojima će igrači moći driftati svojim teretnjacima. Osima toga, očekuju se i dva boss fighta – vrlo vjerojatno protiv Godzille i vanzemaljaca.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?