HCL.HR

Wii U i 3DS će dijeliti jedan korisnički račun

Igor Belan 09.07.2012.   •   0 komentara


Vjerojatno po uzoru na PS3 i PlayStation handhelde, Nintendo za Wii U i 3DS konzolu priprema sustav zajedničkih korisničkih računa za Nintendo Network.

Nintendo radi na “unificiranom sustavu računa” za nadolazeću Wii U konzolu te za aktualan im handheld 3DS, odnosno za skup online usluga poznat kao Nintendo Network. Informacija stiže iz usta Davida Marshalla, predstavnika Nintendove službe za korisnike.

Prema njegovu objašnjenju, riječ je o sustavu korisničkih računa koji će omogućiti da se prijavimo na isti račun na 3DS-u kao i na kućnoj Wii U konzoli. Dakle princip poput onoga kojeg danas imamo s PlayStation 3 i PSP, odnosno PS Vita konzolama. Ovaj sustav biti će implementiran prvotno u Wii U konzolu kada ona izađe na tržište pred kraj godine, a neko vrijeme kasnije postati će kompatibilan i s 3DS-om.

Još je prije potvrđeno kako će Wii U konzola, za koju se pretpostavlja da izlazi u studenom ove godine, podržavati do 12 korisničkih računa po konzoli. Ideja je da svaki član obitelji može imati svoj korisnički račun za Wii U konzolu, odnosno za spajanje na Nintendo Network.

Povezano uz ovo – predsjednik kompanije Satoru Iwata nedavno je izjavio kako će online usluge Nintendo Wii U konzole biti besplatne, ali se kasnije ispravio te izjavio kako ne može obećati da će uvijek biti besplatne.

Ukoliko vas zanima Nintendo Wii U, moći ćete ga isprobati ove godine na Gamescomu, jer iako Nintendo službeno neće biti na sajmu, izdavači treće strane demonstrirati će svoje Wii U igre.

FORUM: Nintendo Wii U podforum

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?