HCL.HR

Kreator SimCityja i Simsa najavio novu igru zvanu Proxi

Zoran Žalac 20.03.2018.   •   6 komentara   •   Mobile vijesti


Will Wright vraća se razvoju videoigara nakon pauze koja je trajala čitavu dekadu, a novi projekt mu je igra u koja će igračima pomoći da upoznaju sami sebe.

Will Wright je veteran industrije videoigara koji nam je između ostaloga donio SimCity i The Sims serijale. Nakon nešto slabije prihvaćenog Sporea, Wright se 2008. ostavio kreiranja igara i ta je pauza trajala deset godina. Naime, danas je Wright na GDC-u otkrio svijetu svoj novi studio i njihov prvi projekt zvan Proxi.

Proxi je ambiciozna igra za mobitele koju Wright opisuje kao naslov samootkrivanja, igru koja iz igračeve podsvijesti izvlači određene motive i pomaže mu da bolje razumije samoga sebe. Nije sasvim jasno kako to razvojni tim Gallium Artists planira postići, ali znamo da će se igra bazirati na sjećanjima s kojima će igrač moći interaktirati.

Zvuči iznimno apstraktno i ludo, ali s druge strane imamo PS4 igru Dreams u kojoj možemo napraviti sve što smo ikada sanjali… tako da ovo možda i nije znanstvena fantastika?

Komentari (6)

  • SemirTheChosen

    20.03.2018 - 18:16

    zvuci zabavno, a i kreator nije mala maca…

    • shepard-fan

      @SemirTheChosen, 20.03.2018 - 19:05

      Slažem se , dali on još ima pravo na Sims-e i Simcity jer znam da više ne radi skupa sa EA

  • theth1ef

    20.03.2018 - 18:32

    Ako doživimo Dreams uopće.

  • MoGaming

    20.03.2018 - 19:08

    Vidio prvo sliku i pomislio novi city building, kad tamo igra za upoznavanje sebe i to na mobitelu. Koliko će se samo morat dati para na mikrotransakcje da se upoznamo 🙂

    • funky0308

      @MoGaming, 20.03.2018 - 21:05

      Haha..bas to. Koliko ce nas to upoznavanje kostati? Ma kakav mobitel.

  • burgi

    20.03.2018 - 23:13

    will je genijalac ali zasto pobogu igra za mobitele :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?