HCL.HR

Windowsi 10 više neće zvati time-out dok se igrate

Pero Mlinar 04.10.2018.   •   1 komentara


Nova zakrpa za Windowse 10 donijela je mogućnost sprečavanja planiranih ažuriranja sustava za vrijeme igranja.

Jedan monumentalni događaj obilježit će 2018. godinu. Naime, Microsoft je ovih dana odlučio da je došlo vrijeme da se onemogući Windowsima 10 da se ažuriraju kad se njima to prohtije, bez suglasnosti korisnika. Odnosno, korisnik će ažuriranje i restartanje moći onesposobiti direktno iz igre pomoću Game Bara (Win tipka + G).

Iz Microsofta su tako u sklopu novog ažuriranja Game Modea prisutnog u Windowsima 10 uvrstili prekidač kojim se može spriječiti situacija da sustav preuzme kontrolu nad računalom za vrijeme igranja te ga resetira. Opcija je po defaultu uključena za sve igre, barem što se tiče onih koji se pokreću kao UWP aplikacije. Za sve ostale, Win32 aplikacije, ovo će biti nužno podesiti ručno kao i dosadašnje postavke za Focus Assist mod koji je dijelom sprječavao obavijesti prilikom igranja.

Osim te mogućnosti, Game Bar je u sklopu novog ažuriranja Windowsa 10 dobio različite optimizacije koje bi trebale poboljšati performanse u igrama. Ipak, mogućnost gašenja automatskih zakrpi za vrijeme igre vjerojatno će igračima puno više značiti od optimizacija moda koji se na druge načine dosad nije pokazao korisnim u poboljšanju iskustva igranja.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • BoneDigger

    04.10.2018 - 21:44

    To je sigurno bilo jako tesko i komplicirano za implementaciju od prvog dana. Svejedno, bolje ikada nego nikada.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?