HCL.HR

Wizard’s Rune – mobilne zagonetke domaće izrade

Dominik Bošnjak 25.11.2014.   •   0 komentara


Krajem prošloga mjeseca je na Android i iOS pametne telefone i tablete stigao domaći puzzler Wizard’s Rune. Nakratko smo popričali s developerima.

Domaći dečki Zlatko Krček, Zlatko Kelemenić i Andreas Šala su nam na nedavno završenom Reboot Infogamer sajmu osobno pokazali njihovu prvu kreaciju za koju neslužbeno saznajemo da je u biti počela kao završni rad za jedan zagrebački fakultet. Radi se o mobilnom puzzleru Wizard’s Rune koji je od kasnog listopada dostupan za kupnju u verzijama za iOS i Android u po cijeni od nekih desetak kuna.

Igra je inspirirana Sonyjevim 17 godina starim naslovom I.Q.: Intelligent Qube kojeg se neki od vas možda sjećaju s prvog PlayStationa, a sadrži okruglo 100 nivoa raspoređenih na pet tematskih cjelina, odnosno svjetova. Ti svjetovi Wizard’s Runea ne postoje samo zbog prezentacijskih vrijednosti, pa tako svaki od njih dolazi s posebnom igraćom mehanikom kojom valja ovladati. Cilj samih zakonetki jest uništavanje “zlih” polja pomoću drugih polja koja ih okružuju, a da vidite kako to sve funkcionira u kombinaciji s rukom crtanom grafikom, najbolje je pogledati trailer.

Ako ste se pitali zašto Wizard’s Rune nije dostupan na Google Play Storeu, dečki koji iza igre stoje nam kažu da je razlog jednostavan – bilo kakva eventualna zarada na toj digitalnoj trgovini aplikacija se u Lijepoj i online servisima bogatoj našoj ne može podići jer je vezana za Google Wallet uslugu. Dok se ta situacija ne promjeni, Android verzija Wizard’s Runea će gotovo sigurno ostati Amazonova ekskluziva.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?