HCL.HR

Wuchang je nova soulslike igra u drevnoj Kini

Zoran Žalac 11.06.2024.   •   11 komentara


Developeri ne odustaju od jahanja vala soulslike igara pa je najavljena još jedna takva. Wuchang: Fallen Feathers vodi nas u mračno doba kraljevstva Shu.

Nekome tko nije upućen u soulslike tip igara, nazivi Wo-Long: Fallen Dynasty i Wuchang: Fallen Feathers mogli bi zvučati kao jedno te isto. Međutim, prvo je igra iz 2023., a ovo drugo je novonajavljeni soulslike naslov koji nas vodi u kraljevstvo Shu pred kraj vladavine pod dinastijom Ming.

Zemlja je u teškom stanju (a kad nije u ovakvim igrama!?), a mi se kao naslovna Wuchang gusarica moramo zaputiti u dubine kako bi otkrili zaboravljene uspomene te se izliječili od bolesti koju ona nosi. Putovat ćemo kroz oronule hramove, razne ruševine i druge lokacije te se suočavati s raznim kreaturama i silama mraka.

Wuchang će biti djelo kineskog studija Leenzee koji je osnovan 2016. godine, a do sada je radio na VR igri A.D. 2047 koja nije prošla baš zapaženo. Ovaj im je projekt daleko ambiciozniji te je u razvoju za PC, PlayStation 5 i Xbox Series. Datuma izlaska još nema, samo okvirni termin – 2025. godina. 

Igra će po izlasku odmah biti dostupna na Game Pass pretplati.

Komentari (11)

  • SanKa

    11.06.2024 - 13:01

    KKK , klasicne kineske kopije

  • kebbab

    11.06.2024 - 13:33

    Kako su naporni s tim kopiranjem soulslike igara. Danas samo još rade soulslike ili 100+ sati RPG.

    • Blackbeard

      @kebbab, 11.06.2024 - 14:14

      RPG-ovi makar imaju priču bogatu,a Turn based pogotovo. A Soulslike Games može samo Fromsoftware raditi,ostalo je svakako shit u bojama. Jer Fromsoftware ubaci i neku priču,smislenu.

    • Aldin219

      @Blackbeard, 11.06.2024 - 14:45

      Jbg From Software je jako tesko imitirati jer njihove igre ne prepustaju nista slucaju. Zasad je Lies of P najbolja kopija, ali meni licno jos uvijek kilometrima iza From Soft

    • MAJSTOR RINGO

      @Aldin219, 11.06.2024 - 19:08

      Lies of P nisam igrao, pa ne mogu reci neke utiske iz prve ruke, ali koliko sam ispratio, uglavnom je dobila bas dobre ocene i pohvale igraca u velikoj meri. Stellar Blade sam skoro zavrsio, odlican naslov, prezadovaljan igrom.👌. To su dva odlicna naslova koje su izbacili Juznokorejski developeri. Sve pohavle. Samo neka tako nastave. E ono sto se ceka, barem ja je vec famozni Black Muth Wukong. To potencijalno moze biti dragulj. Zaista se nadam, samo da ne zaseru u nekim deugim stvarima. Postoje jos par naslova koje kineski developeri imaju u razvoju. Pored ovoga je svakako Phantom Blade Zerø, kao projekat Percevier.
      Sve u svemu prijatno osvezenje koje stize sa nama dalekog ali prijateljskog Singapura, upsss Kine i J. Koreje.

    • kebbab

      @Blackbeard, 11.06.2024 - 19:10

      Htio sam reći da danas rade samo soulslike, 100+ sati RPG-ove ili online FPS. Gdje piše da samo Fromsoftware može raditi soulslike? To piše samo u vašim glavama. Što se tiče turn-based, to je VRSTA RPG-a koja određuje način borbe i nema veze s time koliko je bogata priča. RPG općenito ima bogatu priču bez obzira na to da li je action, tactical, turn-based,… ili mješa 2 vrste. Usput, Uncharted također ima bogatu priču.

    • JCD-Bionicman

      @kebbab, 11.06.2024 - 15:30

      Pa eto ti Assassin’s Creed i CoD pa ne možeš da se žališ na nas malo zahtevnije 🙂

    • kebbab

      @JCD-Bionicman, 11.06.2024 - 18:46

      Prvo, CoD ne igram a drugo da si ti kao zahtevniji znao bi da skoro nema više igara poput God of War (prve tri igre), Dante’s Inferno, Burnout, OutRun, Prince of Persia, Ninja Gaiden, Onimusha, Heavenly Sword, Vanquish, Oni, Time Crisis… Tu ste samo zahtevniji po pitanju grafike.

    • JCD-Bionicman

      @kebbab, 11.06.2024 - 19:12

      Pa da, omiljena igra mi je Deus Ex iz davne 2000-te, ali te tvoje navedene su po tvom mišljenju superiornije 😀

    • kebbab

      @JCD-Bionicman, 11.06.2024 - 20:11

      Tko je rekao da su superiornije? Želim reći da nedostaje akcijskih i arkadnih igara. Jasno mi je da superiornost kod vas određuje “realističnost” vizualnog izgleda igre i po mogucnosti mor bit pucačina ili nogomet. Rijetki slučajevi su “zahtevniji” i igraju soulslike ili RPG.

    • RPGamer

      @kebbab, 11.06.2024 - 19:31

      Pa kaj si to nabrojal, jesi li ti pri zdravoj pameti? To nisu igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?