HCL.HR

Xbox aplikacija za PC davat će “ocjenu” vašem gaming hardveru

Zoran Žalac 06.12.2021.   •   4 komentara


Jedan od sitnih dodataka za Xbox aplikaciju na PC-u bit će oznaka koja će informirati igrače je li im hardver dovoljan za ugodno igranje pojedinih igara.

Xbox aplikacija za PC, ista ona preko koje se pokreću igre na Xbox Game Passu, često djeluje kao povratak u drevnu prošlost PC gaminga. Na tom launcheru tako je praktički nemoguće pronaći neke osnovne informacije, na primjer koliko ste dugo igrali neku igru ili koji su njezini hardverski zahtjevi. Ovo drugo je pomalo komično jer su hardverski zahtjevi za PC igre dostupni na Microsoft Storeu, ali ne i u sklopu Xbox aplikacije.

Srećom, ekipa iz Xboxa radi na daljnjem razvoju aplikacije. Osim obećane podrške za slobodno instaliranje igara u koji god folder poželimo, ubuduće će Xbox aplikacija prikazivati analizu vašeg hardvera za gaming. Kad kliknete na neku igru unutar aplikacije, dobit ćete oznaku koja će vam reći kako će se dotična igra izvoditi na vašem hardveru: dobro ili loše. Mala stvar, ali značajna za pretplatnike Xbox Game Passa.

Ovo inače nije prvi Microsoftov pokušaj (pr)ocjenjivanja korisnikovog hardvera u kontekstu gaminga. Još se u doba Windows Viste koristio brojčani sustav koji je hardveru računala davao ocjene 1-5 i onda su se te ocjene koristile uz klasične hardverske zahtjeve za naslove iz linije Games for Windows Live. To se pokazalo nepraktičnim jer hardver stari s godinama pa je sustav ukinut u kasnijim verzijama Windowsa.

Komentari (4)

  • mg

    06.12.2021 - 10:41

    Xbox aplikacija master race:)

  • alan40rt

    06.12.2021 - 12:17

    Majoneza mi je pala iz sendviča

  • Dick Johnson

    06.12.2021 - 16:24

    Od 1 do 10 je bil windows index.

  • Kralj_Arthur

    06.12.2021 - 22:44

    Čeka nas odlična kampanja Halo Infinite koja ima 86 na metacriticu, a šta se tiče ove vijesti ovo je odlično jer možeš znati kako će se vrtjeti na PC-u

    Halo Infinite ima ocjenu 86 na metacriticu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?