HCL.HR

Kupnjom novih televizora dobivat ćete i Xbox… aplikaciju

Zoran Žalac 10.06.2021.   •   13 komentara   •   Tehnologija


Iz Microsofta su otkrili kako su u procesu suradnje s proizvođačima televizora kojom bi trebali integrirati Xbox aplikaciju u naprednije TV uređaje.

Stigla je službena potvrda onoga što se već mjesecima nagađalo. Xbox će ubuduće biti prisutan kao aplikacija na TV uređajima koji imaju sposobnost povezivanja s internetom, a to su danas praktički svi TV uređaji od srednje klase pa na dalje. Xbox aplikacija na TV-u omogućit će korisnicima da pristupe sadržajima Xbox Game Passa putem xCloud streaminga, jednako kao i na mobilnim uređajima koji također mogu poslužiti umjesto kontrolera.

Naravno, od ovoga će imati koristi jedino oni koji imaju dobru internetsku vezu ili bolje rečeno oni koji se nalaze na području gdje je streaming usluga xCloud službeno podržana. Kod nas to, naravno, nije slučaj, niti će u skorije vrijeme biti jer Xbox nikad nije bio službeno podržan u Hrvatskoj.

Ne zna se još na čijim će se televizorima pojavljivati Xbox aplikacija, ali Samsung je očiti kandidat. Postojat će također i opcija Xbox streaming sticka za starije modele televizora, ali isto tako nije jasno kada će sve to biti realizirano.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • Dukie

    10.06.2021 - 17:03

    Ovakve stvari su nesto sto mene osobno jako zivcira u svijetu. Zasto se moraju aplikacije gurat pod nos, uporno forsirat da nesto imas sto ne koristis. Treba se dati pravo izbora zelis li nesto ili ne. Ako hoces instaliraj, ako neces uninstall. Na mobu recimo imam cudo aplikacija ( predinstalirane ) koje ne mogu maknuti a ne koristim ih. Primjer je i WIN 10 koji me forsa da imam CORTANU ( znam zaobilaznice kako ju ”ugasit” ) a neda se uninstall-irat. Primjer je i isti taj XBOX koji se neda maknut i koji svejedno radi iako ga ti pod services ugasis. I jos cudo toga sto smeta a ne moze se maknut. Ocu pravo izbora, ne zelim da mi se nesto namece i gura u krilo ako to ne zelim. Ali jebiga, svijet tako funkcionira. Vlade tako funkcioniraju i ocito cemo jos malo morat hodati sa butt plug-om u guzici htjeli mi to ili ne……..

    • abel

      @Dukie, 10.06.2021 - 17:19

      Za mobitel se slazem i te stavri al za TV nikog ne briga dali su aplikacije na njemu jer TV nema starage dok mobitel, konzole ili PC ima. Ako bi TV imak strage i da zauzima prostora onda he to vec sruga stvar

    • Dick Johnson

      @Dukie, 10.06.2021 - 18:25

      Mene ne smeta tolko bloatware, al me smeta da ga nemozes maknut. Na mobu hrpa smeca.

    • Dajsikeks

      @Dukie, 10.06.2021 - 19:46

      marketing, moraju nekako privući ljude na svoju platformu, tebi smeta, drugi će se pitat “a šta je to, idem isprobati izgleda interesantno”

    • Sektallica

      @Dukie, 10.06.2021 - 20:53

      Winndows 10 ltsc je tvoj prijatelj

    • Timmy20

      @Dukie, 11.06.2021 - 07:25

      Isto kako se hebeni google gura svuda i svuda mora biti zastupljen, a radi se o organizaciji koja je pomoću algoritama sposobna izvuči više podataka od bilo koje osobe nego facebook i slično. Jel će te tko tjerati? Neće. Kupio sam novi smart TV, Hitachi, gore je oko 10 aplikacija. Koristim jedino netflix. Jel kmečim? ne. Ja bih rekao da si Ponijaš pa si ljubomoran. Cmok

    • Dukie

      @Timmy20, 11.06.2021 - 18:49

      Ponijaš?

    • Sektallica

      @Dukie, 14.06.2021 - 12:16

      Pogrdan naziv za sony fanboja.

  • abel

    10.06.2021 - 17:23

    Onaj koji prati xbox marketing i šta hoče napravit od kompanije i ostalo, ova vjest nije nimalo nova jer oni če xbox app staviti na radiator ako mogu. Vec vidim da ce xbox app biti na avionu. Kupis kaetu imas bezplatno kontroler i app na avionu, i dok se letiš možeš igrat igrice. Po meni je ovo jako dobro jer ne nije potrebno nositi konzolu na more nego samo mobitel i imas

    • Timmy20

      @abel, 11.06.2021 - 07:23

      i šta nedostaje tome? Brutala, dođeš na more, ako je neki smart tv – ulogiraš se preko aplikacije i igraš igre. Poneseš samo kontroler.

    • pleto

      @Timmy20, 11.06.2021 - 08:02

      Ja bi igrao HFW? Može i to?

  • Strahinja Radonjic

    10.06.2021 - 18:13

    A šta smo mi sa Android TV šugavi?!

    • abel

      @Strahinja Radonjic, 10.06.2021 - 18:16

      Xcloud je vec na androidu a ako hoces igrat na TV moras imat TV koji ima tu aplikaciju (moderni i noviji TV)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?