HCL.HR

Xbox Live više ne postoji, sad je Xbox network

Zoran Žalac 23.03.2021.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Microsofta su potvrdili da njihova glavna mreža za igranje mijenja naziv nakon 18 godina. U mirovinu ide Xbox Live kojega će zamijeniti Xbox network.

Originalna Xbox konzola davne 2002. godine lansirana je uz online uslugu Xbox Live. Godinama je ta usluga egzistirala pod tim nazivom, no sada su ju iz Microsofta odlučili preimenovati. Umjesto Xbox Live mreže koristit će se naziv Xbox network. 

Naziv Xbox network odnosi se na temeljnu uslugu za online igranje na Xbox konzolama te na Windows 10 OS-u. U Microsoftu su se odlučili preimenovati mrežu kako bi izbjegli zbunjivanje korisnika s pretplatom koju zovu Xbox Live Gold. Dakle, Xbox network je osnovna usluga, dok je Xbox Live Gold pretplata za online igranje na Xbox konzolama, ako vam je to smislenije nego prije.

Suprotno nekim glasinama, čini se kako će Xbox Live Gold pretplata ostati na životu do daljnjega. Promijenit će se samo to da pretplata više neće biti potrebna za igranje free-to-play igara u online multiplayeru. No, to još uvijek nije stupilo na snagu i nema preciznog datuma kada bi trebalo biti implementirano.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • mr venom st

    25.03.2021 - 05:41

    game pass ne radi hrvataaaaaaa????

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?